Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Glutenvrije knoflookcroutons
4
van
3
Stemmen
De lekkerste glutenvrije knoflookcroutons maak je heel makkelijk en snel zelf.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
20
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
128
kcal
Porties
4
porties
Ingrediënten
2
sneetjes
glutenvrij witbrood
2
teentjes
knoflook
3
eetlepels
extra vierge olijfolie
zeezout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de korstjes van de sneetjes glutenvrij witbrood.
Snijd vervolgens het brood in blokjes van ongeveer 1 cm.
Pers de teentjes knoflook uit.
Meng de olijfolie met de knoflook en wat zeezout naar smaak.
Mix vervolgens de knoflookolie door de blokjes brood.
Verdeel de glutenvrije knoflook croutons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet deze in het midden van de oven.
Laat de knoflookcroutons in zo'n 10 minuten goudbruin en knapperig worden. Schud de croutons halverwege even om zodat ze gelijkmatig kleuren.
Opmerkingen
Veel bakplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey & Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
croutons, glutenvrij, in de salade, knoflook, makkelijk recept, salade, snel recept, topping, zeezout
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Glutenvrije knoflookcroutons
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
128
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
11
g
17
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Transvet
1
g
Natrium
81
mg
4
%
Kalium
21
mg
1
%
Koolhydraten
7
g
2
%
Vezel
1
g
4
%
Suiker
1
g
1
%
Eiwit
1
g
2
%
Vitamine A
1
IU
0
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamine C
1
mg
1
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
6
µg
6
%
Calcium
35
mg
4
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
14
µg
4
%
IJzer
1
mg
6
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
4
mg
1
%
Fosfor
15
mg
2
%
Selenium
3
µg
4
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag