Onverwachts visite?! Deze glutenvrije appel-rozijnen gebakjes staan binnen een handomdraai op tafel! En lekker dat ze zijn! Heerlijk bij de koffie of thee en eventueel een zalige toef verse slagroom erop. Mjam!
Het zal jullie vast niet ontgaan zijn. Sophie is dol op appelgebak. Het allerliefst heeft ze appeltaart, maar dat is soms gewoon te veel werk. Daarom gaan we geregeld voor een wat snellere variant. Glutenvrij bladerdeeg leent zich daar prima voor. Dit hebben we dan ook standaard thuis in onze vriezer liggen. Even 10 minuten op het aanrecht ontdooien. In de tussentijd appels schillen en snijden, kaneelsuiker maken en uiteraard de oven voorverwarmen en hopla, de oven in. Zo’n 20 minuten garen tot ze goudbruin zijn en smullen maar. Inderdaad, zo simpel kan het gewoon zijn.
Het glutenvrije bladerdeeg gebruiken wij tegenwoordig van het merk Lisa’s Choice. Onder andere verkrijgbaar bij Crisp. In dit recept heb ik goudreinette gebruikt. Deze zijn helaas niet altijd verkrijgbaar. Je kunt in plaats van goudreinette ook bijvoorbeeld Jona Gold of Elstar appels gebruiken. Werkt ook prima
De 12-vaks cupcake tray gebruik ik van Wilton. Top voor deze gebakjes, cupcakes, maar bijvoorbeeld ook de eimuffins die ik geregeld maak.
Al trek gekregen en wil je deze zalige glutenvrije appel-rozijnen gebakjes ook eens maken? Scrol dan snel naar beneden voor ons recept!
Glutenvrije appel-rozijnen gebakjes
Keukengerei
- 1 muffinvorm 12 vakken
Ingrediënten
- 8 plakjes glutenvrij bladerdeeg
- 2 goudreinetten
- 2 handjes rozijnen
- 2 theelepel limoensap
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht en laat 10 minuten ontdooien.
- Schil intussen de goudreinetten en en snijd deze in blokjes.
- Voeg het limoensap toe en meng dit door de appelblokjes.
- Voeg de rozijnen toe en meng nogmaals even door.
- Meng de suiker met de kaneel.
- Klop het ei los.
- Stop in de plakjes bladerdeeg in de vakjes en duw goed naar beneden in de vorm.
- Vul het bladerdeeg met de appel en rozijnen.
- Verdeel de kaneelsuiker over de gebakjes.
- Vouw het bladerdeeg naar binnen toe.
- Bestrijk de gebakjes als laatste met het losgeklopte ei.
- Zet de muffintray in het midden van de oven en laat de glutenvrije appel-rozijnen gebakjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!