Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Glutenvrije appel-rozijnen gebakjes
5
van 1 stem
Onverwachts visite?! Deze glutenvrije appel-rozijnen gebakjes staan binnen een handomdraai op tafel! En lekker dat ze zijn!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Gebak
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
330
kcal
Porties
8
stuks
Keukengerei
1 muffinvorm 12 vakken
Ingrediënten
8
plakjes
glutenvrij bladerdeeg
2
goudreinetten
2
handjes
rozijnen
2
theelepel
limoensap
2
eetlepels
kristalsuiker
1
theelepel
kaneel
1
ei
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht en laat 10 minuten ontdooien.
Schil intussen de goudreinetten en en snijd deze in blokjes.
Voeg het limoensap toe en meng dit door de appelblokjes.
Voeg de rozijnen toe en meng nogmaals even door.
Meng de suiker met de kaneel.
Klop het ei los.
Stop in de plakjes bladerdeeg in de vakjes en duw goed naar beneden in de vorm.
Vul het bladerdeeg met de appel en rozijnen.
Verdeel de kaneelsuiker over de gebakjes.
Vouw het bladerdeeg naar binnen toe.
Bestrijk de gebakjes als laatste met het losgeklopte ei.
Zet de muffintray in het midden van de oven en laat de glutenvrije appel-rozijnen gebakjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Veel bakplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
appel, appeltaart, bij de koffie, gebakje, kaneel, rozijnen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Glutenvrije appel-rozijnen gebakjes
Portie grootte
1 gebakje
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
330
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
19
g
29
%
Verzadigd vet
5
g
31
%
Transvet
0.003
g
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
10
g
Cholesterol
20
mg
7
%
Natrium
128
mg
6
%
Kalium
160
mg
5
%
Koolhydraten
38
g
13
%
Vezel
3
g
13
%
Suiker
9
g
10
%
Eiwit
4
g
8
%
Vitamine A
61
IU
1
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
0.1
mg
1
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
0.05
µg
1
%
Vitamine C
3
mg
4
%
Vitamine D
0.1
µg
1
%
Vitamine E
0.4
mg
3
%
Vitamine K
9
µg
9
%
Calcium
16
mg
2
%
Koper
0.1
mg
5
%
Foliumzuur
41
µg
10
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
0.3
mg
15
%
Magnesium
13
mg
3
%
Fosfor
51
mg
5
%
Selenium
13
µg
19
%
Zink
0.4
mg
3
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag