Glutenvrij ontbijtfeest met fruit en noten. Het nieuwe favoriete ontbijtgerecht van Sophie. Makkelijk om te maken en super snel op tafel!
Waarschijnlijk hadden jullie ‘m op social media al voorbij zien komen. Het glutenvrij ontbijtfeest met fruit en noten. Een spontaan recept met een groot succes. In juli hadden we weer de jaarlijkse coeliakie controle van Sophie. Waarden waren beter dan ooit, Antistoffen zelfs 0,4. Nog nooit zo laag geweest. Alleen haar gewicht neemt een buiging onder haar curve. Niet zo heel gek aangezien Patrick en ik vroeger ook altijd formaat satéprikker waren en ook onze moeders te horen kregen dat we te licht waren.
Maar goed, we hebben echt een mega goede en lieve kinderarts en samen besproken dat het toch beter is dat onze Soof wat meer vet op het lijf krijgt. Sophie had tijdens het gesprek heel leuk bedacht dat ze nu wel helemaal los kon met de chips, glutenvrije frikandellen, chocolade en pizza’s, maar helaas voor haar. Beter zijn uiteraard producten die van nature een hoog vetgehalte hebben zoals bijvoorbeeld volle yoghurt, diverse oliën (sesam, lijnzaad), vette vis (zalm, tonijn, makreel), avocado, noten en banaan. En aan mij natuurlijk de eer om daar wat recepten mee te verzinnen.
Dus op een ochtend een zalig ontbijt voor Sophie gemaakt met banaan en échte Griekse yoghurt. Ik had nog wat cranberry notenmix staan, dus deze erdoorheen gedaan. Dat samen met gepofte quinoa, glutenvrije haverpops en appel. Eetlepel honing erover en voila. Sophie vond het zo lekker dat ze het gerecht “ontbijtfeest” heeft genoemd. En zeg nu zelf, dit is toch een feestje op de ontbijttafel?
Eet je naast glutenvrij ook lactose- of melkvrij? Vervang dan de Griekse yoghurt door Alpro nature. Vegan? Agavesiroop is een prima vervanger voor de honing. En als vervanging voor de cranberry mix kun je natuurlijk ook diverse andere ongebrande noten gebruiken en gedroogd fruit.
Wil je het glutenvrij ontbijtfeest met fruit en noten ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Glutenvrij ontbijtfeest met fruit en noten
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 appel Pink lady
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 hand cranberry mix ah
- 1 eetlepel gepofte quinoa ah
- 1 eetlepel glutenvrije haverpops ah
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 1 snufje kaneel
- limoensap
Hoe maak je het?
- Schil de appel en snijd deze in blokjes.
- Bestrooi de appel blokjes met wat limoensap tegen het verkleuren en wat kaneel naar smaak.
- Meng in een kom de glutenvrije haverpops, gepofte quinoa en cranberry mix.
- Pel de banaan en snijd deze in stukjes.
- Leg de banaan in het midden van de kom.
- Leg de appel blokjes met kaneel ernaast.
- Doe nu 2 grote eetlepels Griekse yoghurt bovenop de banaan.
- Schenk de honing of agavesiroop over de Griekse yoghurt en serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke en glutenvrije ontbijtgerechten zoals dit glutenvrij ontbijtfeest met fruit en noten? Kijk dan ook eens op onze pagina met ontbijtrecepten. Hier zit vast de nodige inspiratie voor je bij!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!