Mega lekker glutenvrij stokbrood met shoarmagehakt om je vingers bij af te likken zo lekker! Succes verzekerd!
De scholen zijn inmiddels al begonnen in het midden en zuiden van ons land. Wij in het Amsterdamse genieten nog van de laatste week zomervakantie. Is is deze zomer een beetje een traditie geworden. Uitgebreide vakantieontbijtjes en lunchgerechten. Daar is dit glutenvrij gevuld stokbrood met shoarmagehakt ook zo’n voorbeeld van. En tot mijn grote vreugde een enorm succes bij Sophie. Inderdaad, dit recept heeft dus ook direct het felbegeerder en zeer strenge “kidsproof” keurmerk gekregen van onze kieskeurige dame.
Wij hebben het glutenvrij stokbrood heerlijk gevuld met gehakt, paprika, knoflook, rode ui en shoarmakruiden, maar je kunt er natuurlijk eindeloos op los variëren. Als stokbrood heb ik in het recept de glutenvrije baguettes van Schnitzer gebruikt. Deze middag heb ik echter de mini baguettes van Schär gebruikt wat ook uitstekend werkt. In plaats van 2 wat grotere baguettes, kun je dan makkelijk 4 of zelf wel 5 stuks vullen. De Schär baguettes moeten wel iets korter de oven in.
Maar goed, Sophie heeft er een nieuw favoriet lunchgerecht bij en wil ze zelfs volgende week meenemen in haar broodtrommel naar school, want koud zijn ze ook best lekker.
Nieuwsgierig geworden naar ons recept? Scroll dan snel naar beneden!
Glutenvrij gevuld stokbrood met shoarmagehakt
Ingrediënten
- 300 gram half-om-half gehakt
- 2 glutenvrije baguettes Schnitzer
- ½ rode ui
- 1 bolletje solo knoflook
- ½ rode punt paprika
- 1½ eetlepel shoarmakruiden
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de rode punt paprika in fijne blokjes.
- Meng het gehakt met de shoarmakruiden, rode ui, knoflook en rode punt paprika.
- Snijd de broodjes open aan de bovenkant en maak een opening door het brood er uit te plukken.
- Vul de baguettes met het shoarmagehakt.
- Zet de baguettes op een met bakpapier bekleed rooster en laat de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen

Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke lunchgerechten zoals dit glutenvrij gevuld stokbrood met shoarmagehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije lunchrecepten. Er zit vast iets voor je bij!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!