Gevulde tomaten met gehakt en paprika
Deze gevulde tomaten zijn heerlijk als tapas, maar ook zeer geschikt als avondeten met wat witte rijst en een frisse salade.
Ingrediënten:
– 8 grote vleestomaten
– 350 gram rundergehakt
– 1 rode ui
– 1/2 rode punt paprika
– 1/2 groene paprika
– 1/2 gele punt paprika
– 1 rode jalapeno
– 1 bolletje knoflook
– 2 eetlepels fijngehakte verse krulpeterselie
– geraspte kaas
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/2 theelepel chilipoeder
– scheutje olijfolie
– peper en zout
Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit. Strooi wat zout in de tomaten en laat deze minimaal een uur op de kop op keukenpapier verder uitlekken, zodat ze mooi droog worden aan de binnenkant.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snipper de jalapeno en knoflook zo fijn mogelijk. Snipper de rode ui. Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de jalapeno, rode ui en knoflook. Voeg het gehakt toe. Kruid met de nootmuskaat, chilipoeder, peper en zout en bak het rul.
Voeg nu de paprika’s en krulpeterselie toe en bak even zo’n 3 minuten mee. Voeg als laatste een flinke hand geraspte kaas toe.
Vul de tomaten met het gehaktmengsel en zet ze 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Meer glutenvrije recepten vind je via de link