Zalige glutenvrije gevulde paprika’s met mozzarella, bosuitjes en ham uit de oven die je echt een keertje geprobeerd moet hebben.
Soms ben je gewoon eens een keertje toe aan iets anders. Als je al een tijdje glutenvrije recepten ontwikkel zoals ik, blijf je soms wel eens hangen in een bepaalde stijl. Om uit die ‘sleur’ te komen moet je weleens uit je comfort zone stappen en totaal iets anders bedenken dan wat je normaal op tafel zou zetten. Vorige week was ik even met Sophie bij de Versmarkt in Amsterdam IJburg waar we onder andere van die mooie rode en lekkere grote punt paprika’s hebben gekocht.
De andere dag stelde ik uiteraard weer de bekende vraag in de auto onderweg naar school aan Sophie. “Wat zullen we eten vandaag?”. “Zullen we iets lekkers doen met die paprika’s? Soepje maken misschien?”
Waarop Sophie tot mijn verbazing antwoorde: “Zullen we ze gewoon vullen en dan in de oven doen?” Wauw, die zag ik even niet aankomen, maar natuurlijk een top idee! Achteraf bleek dat ze iets op YouTube had gezien waar dit gegeten werd. Maar goed, Sophie en paprika’s?! Dat liet ik me natuurlijk geen 2 x zeggen.
Daarom heb ik onze versie wat veilig gevuld met mozzarella, een bosuitje, hamreepjes en verder op smaak gebracht met tomatenpuree, knoflook en Italiaanse kruiden. Doordat we rode puntpaprika’s hebben gebruikt i.p.v. reguliere paprika’s is het geheel ook wat zoeter, waardoor ze ook kidsproof zijn. Ja, ja, je leest het goed. Kidsproof. Sophie heeft er heerlijk van gegeten. Wij hebben wat pasta pesto erbij gegeten met een frisse salade zodat het een prima gerecht is voor het avondeten. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon eten als lunch.
Wil je onze gevulde paprika’s met mozzarella, bosuitjes en hamreepjes ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Gevulde paprika's met mozzarella, bosuitjes en ham
Ingrediënten
- 4 grote rode punt paprika's
- 75 gram hamreepjes
- 4 bollen mozzarella
- 3 bosuitjes
- Italiaanse kruiden
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 4 theelepels knoflookpuree
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was de paprika's, halveer ze in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd vervolgens de bosuitjes in ringetjes en de mozzarella in plakjes.
- Meng de tomatenpuree samen met de knoflookpuree en wat peper en zout naar smaak.
- Bestrijk de binnenzijden van de paprika's met de tomaat-knoflookpuree
- Beleg vervolgens de binnenzijden met de mozzarella.
- Strooi wat Italiaanse kruiden over de mozzarella.
- Beleg vervolgens de paprika's met de hamreepjes en bosuitjes.
- Zet de paprika's in het midden van de oven en laat ze in zo'n 15 tot 20 minuten gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije gerechten zoals deze gevulde paprika’s met mozzarella, bosuitjes en hamreepjes? Kijk dan ook eens op onze pagina met lunchgerechten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!