Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Bonenstamppot met spekjes en rookworst
4,41
van
5
Stemmen
Een heerlijke glutenvrije Hollandse stamppot met sperziebonen, witte bonen, spekreepjes en rookworst. Makkelijk om te maken en snel op tafel!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
1089
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
1,5
kg
kruimige aardappels
350
gram
sperziebonen
1
potje
witte bonen
365 gram
2
rode uien
250
gram
gerookte spekreepjes
165
gram
Paturain met knoflook en kruiden
15
gram
boter of margarine
225
gram
rookworst
1
eetlepel
mosterd
zout
vloeibare margarine of olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
Kook de aardappels met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.
Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 cm en kook 10 minuten voor.
Snipper de rode uien.
Verhit een beetje vloeibare margarine of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rode ui en de rookspekjes.
Giet de witte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de witte bonen 2 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de sperziebonen.
Stamp de aardappels fijn met 15 gram boter, mosterd en de paturain.
Roer de sperziebonen, witte bonen, rookspekjes en rode uien door de aardappelpuree.
Verwarm de rookworst in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer bij de bonenstamppot met spekjes.
Opmerkingen
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de Paturain door MinusL kruidenroomkaas.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
glutenfree, glutenvrij, kruidenroomkaas, rookworst, spekjes, sperziebonen, stamppot, witte bonen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Bonenstamppot met spekjes en rookworst
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
1089
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
47
g
72
%
Verzadigd vet
15
g
94
%
Meerv. onverz. vet
12
g
Enkelv. onverz. vet
14
g
Cholesterol
66
mg
22
%
Natrium
2767
mg
120
%
Kalium
2558
mg
73
%
Koolhydraten
121
g
40
%
Vezel
24
g
100
%
Suiker
10
g
11
%
Eiwit
48
g
96
%
Vitamine A
1273
IU
25
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
8
mg
40
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
2
mg
100
%
Vitamin B12
2
µg
33
%
Vitamine C
90
mg
109
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
6
mg
40
%
Vitamine K
23
µg
22
%
Calcium
292
mg
29
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
255
µg
64
%
IJzer
8
mg
44
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
238
mg
60
%
Fosfor
565
mg
57
%
Selenium
16
µg
23
%
Zink
5
mg
33
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag