Een zalige glutenvrije hutspot ovenschotel met gehakt welke je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Makkelijk om te maken en binnen 45 minuten klaar!
Ik had de hele week al zin in ouderwets Hollandse hutspot met een speklapje. Maar daar wilde mijn gezin eventjes niets van weten. Jammer voor mij natuurlijk, want ik had er juist zo’n trek ik. “Wil je weer een ovenschotel maken?” vroeg Patrick. “Daar heb ik nu juist heel veel trek in” ‘t Ja, dan kun je natuurlijk een stamppot hutspot maken en deze in een ovenschaal verder opbakken. Erg lekker natuurlijk, maar ik ben en blijf natuurlijk een foodie, dus daar moest toch iets meer van gemaakt worden.
De hutspot ovenschotel
Hutspot maar dan een keertje op een andere manier bereid. Namelijk als hutspot ovenschotel met gehakt. Uiteraard wel met winterpeen en ui. In plaats van de winterpeen en ui door de aardappels te stampen, heb ik ervoor gekozen om deze te mengen met het gehakt. De aardappels heb ik extra op smaak gebracht met Dijon mosterd en knoflook. Daarover heen een flinke laag kaas en daarna natuurlijk de oven in zodat de kaas een mooi bruin korstje krijgt.
Net even iets anders, makkelijk om te bereiden en ook nog eens snel klaar. Deze zalige hutspot ovenschotel met winterpeen, ui en gehakt staat namelijk al binnen 45 minuten op tafel. Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de melk door lactosevrije melk of kokosmelk en de margarine door een lactosevrije variant.
Wil je dit deze heerlijke ovenschotel met hutspot en gehakt ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Hutspot ovenschotel met gehakt
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 2 grote winterpenen
- 2 middelgrote uien
- geraspte kaas
- 100 ml melk
- 15 gram margarine
- 3 theelepels knoflookpuree
- 1 eetlepel dijon mosterd
- 1 theelepel tijm
- ⅓ theelepel nootmuskaat
- 1 runderbouillonblokje
- peper en zout
Instructies
- Schil de aardappels en kook ze in ruim water met wat zout in 15 tot 20 minuten gaar.
- Giet ze af en stoom droog.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schraap intussen de winterpenen schoon en snijd deze in blokjes.
- Snijd beide uien in stukjes.
- Verhit een scheutje braadboter in een braadpan en roerbak hier de uien en winterpenen in.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Breng het geheel verder op smaak met de tijm en nootmuskaat.
- Zet intussen de melk in een steelpannetje op het vuur en breng aan de kook.
- Stamp de aardappels fijn met de warme melk, margarine, dijon mosterd, knoflookpuree en wat peper naar smaak.
- Schep het gehakt, uien en winterpenen in een ovenschaal.
- Schep hier de aardappel-knoflookpuree bovenop en strijk het glad met een spatel.
- Bestrooi royaal met de geraspte kaas.
- Zet de hutspot ovenschotel met gehakt in het midden van de oven gedurende zo'n 20 minuten zodat de kaas mooi krokant en lichtbruin is.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer makkelijke ovenschotels zoals deze zalige ovenschotel met hutspot en gehakt? Kijk dan ook eens, hoe kan het ook anders, op onze pagina met glutenvrije ovenschotels!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze hutspot ovenschotel met gehakt, maar ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms een leuke glutenvrije winactie.