Mega lekkere en snelle glutenvrije tostada’s met gehakt die je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Lekker als lunch, maar ook top als hoofdgerecht.
Het zal je vast niet ontgaan zijn dat wij dol zijn op de Mexicaanse keuken. Het is lekker, veelzijdig en vaak helemaal niet zo moeilijk of tijdrovend zoals het soms lijkt. Dit geld ook voor deze zalige glutenvrije tostada’s met gehakt. Een eenvoudig Mexicaans gerecht wat je als lunch kunt eten, maar ook prima geschikt is al avondeten en ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat.
Als we tostada’s als avondmaaltijd eten, dan reken ik er 2 per persoon. We eten er dan ook vaak nog een frisse en goedgevulde salade bij. Als lunch meestal één per persoon.
Wat is een tostada?
Een tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla. De tostada kan zo gegeten worden, maar meestal vormt de tostada de basis van een gerecht en wordt hij, zoals onze variatie met gehakt, belegd met allerlei heerlijke ingrediënten. De tostada is een beetje vergelijkbaar met onze Nederlandse tosti en is eigenlijk bedoeld om oude tortilla’s weer eetbaar te maken. Dus heb je wat glutenvrije tortilla’s liggen die niet meer zo geschikt zijn om zo te eten? Maak er een tostada van!
Zoals gezegd heb ik onze variatie redelijk eenvoudig gehouden met gehakt, mais, paprika, ui. knoflook, tomatensaus, cheddar en lekker veel kruiden. Wat lente-uitjes voor de afwisseling en klaar. Maar je kunt er natuurlijk eindeloos op los variëren. Maar net wat jij lekker vind.
Heb je al trek gekregen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Tostada's met gehakt
Ingrediënten
- 8 glutenvrije tortilla's old el paso
- 500 gram rundergehakt
- 1 rode punt paprika
- 1 blikje mais 200 gram
- 2 lente-uitjes
- 75 gram geraspte cheddarkaas
- 1 ui
- 1 bolletje solo knoflook
- 2 blikjes tomatenpuree à 70 gram
- 50 ml water
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 snuf nootmuskaat
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius boven- en onderwarmte.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de rode punt paprika in blokjes.
- Giet de mais in een zeef en spoel af met koud water. Laat vervolgens even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe samen met het paprikapoeder, komijn, koriander, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, nootmuskaat en wat peper en zout naar smaak.
- Bak het gehakt rul.
- Voeg de stukjes paprika en mais toe er roerbak even mee.
- Schep nu de tomatenpuree erbij en giet 50 ml water in de pan om de tomatenpuree wat te verdunnen.
- Roer alles nog even goed door en zet daarna het vuur uit.
- Verdeel het gehakt mengsel over de tortilla's en strooi er geraspte cheddarkaas over heen.
- Zet de tostada's in het midden van de oven en laat in ongeveer 15 minuten knapperig en gaar worden.
- Snijd, terwijl de tostada's in de oven staan, de lente-uitjes in ringetjes.
- Haal de tostada's uit de oven en strooi er wat lente-uitjes overheen.
Opmerkingen

Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op de Mexicaanse keuken? Probeer dan ook eens onze burrito’s, taco’s, quesadilla’s of wat denk je van een zalige chili con carne?
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!