• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Fruitgerechten, Herfst recepten, Herfstrecepten, Kerst, Stoofgerechten, Vegan, Vegetarisch, Winter recepten  /  23 december 2019

Stoofperen met port, kaneel en tijm

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Stoofperen met port, kaneel en tijm

Nog snel even een kerst klassiekertje. Namelijk deze heerlijke stoofperen met port, kaneel, steranijs en tijm welke bij ons eerste kerstdag op het menu staan. Ze zijn erg makkelijk om te maken, maar je moet er wel even de tijd voor uit trekken. Ze moeten namelijk zo’n 3 uur stoven. Maar daarna zijn ze super lekker en zacht.

Stoofperen kun je zowel warm als koud eten. Ze zijn een uitstekend bijgerecht bij je kerstdiner. Lekker met bijvoorbeeld gebraden rosbief en paddenstoelen rode wijnsaus, haricots verts met spek en roseval aardappels met rozemarijn en knoflook. Stoofperen zijn ook een uitstekend nagerecht. Lekker met vanille parfait en warme chocoladesaus.

Voor mijn stoofpeertjes gerecht heb ik Gieser Wildeman gebruikt. Een Hollandse stoofpeer gekweekt door de heer Wildeman uit Gorinchem wie omstreeks 1850 deze peertjes ging verhandelen. Naast de Gieser Wildeman heb je nog een bekend stoofperen ras, namelijk de Franse Saint Rémy. De Saint Rémy wordt wel een stuk minder geteeld dan de Gieser Wildeman. De Gieser Wildeman zijn niet alleen wat makkelijker te verkrijgen, maar ook wat zoeter van smaak dan de Saint Rémy. Je hebt dan ook wat minder suiker nodig dan bij de fris zure Saint Rémy.

Stoofperen kun je een aantal dagen van te voren maken mits je ze in een goed afgesloten bak in het vocht in de koelkast bewaard. Wil je deze heerlijke stoofperen met port, kaneel en steranijs ook met de kerst maken? Je vind ons recept hieronder.



stoofperen met port
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Stoofperen met port, kaneel en steranijs

Daar is weer zo'n kerst klassieker. Namelijk deze heerlijke stoofperen met port, kaneel en steranijs. Makkelijk om te maken, maar je moet er wel even de tijd voor nemen.
Gang Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan, Vegetarisch
Sleutelwoord gieser wildeman, kaneel, Kerst, Kerstdiner, lactosevrij, makkelijk recept, melkvrij, Port, steranijs, stoofperen, tijm, Vegan, vegetarisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 750 gram stoofperen
  • 250 ml rode port
  • 2 steranijs
  • 2 stokjes kaneel
  • 3 takjes tijm
  • 3 theelepels licht bruine basterdsuiker

Instructies

  • Schil de peren dun en laat ze verder in tact.
  • Zet de stoofperen in een pan en giet hierbij de port.
  • Voeg nu water toe totdat de peren net onder staan.
  • Doe de steranijs en kaneelstokjes bij de peren samen met de takjes tijm en de lichtbruine basterd suiker.
  • Breng de stoofpeertjes aan de kook en zet daarna het vuur laag.
  • Doe de deksel op de pan en laat de stoofperen gedurende zo'n 3 uur zachtjes gaar stoven.
  • Draai af en toe de peertjes even om zodat ze gelijkmatig rood worden.
  • Dat is alles. Makkelijk toch?!

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Wil je nog meer inspiratie voor jou glutenvrije kerstdiner? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije kerstrecepten.



Volgen jullie ons ook al op Social media?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • Gieser Wildeman
  • glutenvrij
  • kaneel
  • kerst
  • kerstdiner
  • makkelijk recept
  • port
  • steranijs
  • stoofpeertjes
  • stoofperen
  • tijm
  • vegan
  • vegetarisch
  • wat eten we vandaag?

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Rode portsaus met tijm
Paddenstoelenragout, incl. glutenvrij ragoutbakjes recept

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands