Deze rode krieltjes met Boursin, rookspekjes en sjalotjes uit de oven moet je écht een keertje geprobeerd hebben. Makkelijk om te maken en lekker dat ze zijn!
Elke kerstperiode is het weer een zoektocht naar nieuwe glutenvrije recepten voor het kerstdiner om te maken. Gebrek aan inspiratie?! Welnee! Dat absoluut niet. Ideeën genoeg! Helaas sneuvelen echter de meeste van deze heerlijke recept plannen bij slechts de aanblik van mijn lieve 9-jarige dochter. De nodige “ieuws” en “lust ik niets” volgen redelijk snel daarna. Yup, voordat ze zelfs nog meer iets geproefd heeft.
Nu is het bij de meeste kinderen vaak zo dat als je het een beetje goed ‘verkoopt’ en ze het eenmaal écht geproefd hebben ze het toch wel lekker vinden. Helaas is Sophie een van de weinige kinderen die echter volhardend blijft en het weigert te eten. Goh, van wie zou ze dit nu toch hebben….
Maar goed! We willen nu eenmaal een glutenvrij en vooral gezellig kerstdiner voor iedereen, dus pas ik deze periode mij enigszins aan op de wensen van madame.
Vorige week heb ik deze rode krieltjes met Boursin, rookspekjes en sjalotjes uit de oven voor het eerst gemaakt als try out. Grondige blikken werden in de keuken geworpen, maar commentaar bleef uit. En warempel! In een keer goedgekeurd! Ze vond ze heerlijk! Wauw! Deze zalige rode krieltjes met Boursin hebben we gegeten met een varkenhaasje met roomkaas, honing en serranoham wat ook een groot succes was. Dat recept ga ik uiteraard nog met jullie delen.
Al trek gekregen? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept!
Rode krieltjes met Boursin uit de oven
Ingrediënten
- 500 gram rode krieltjes of roseval aardappels
- Boursin cuisine
- 1 banaansjalotje
- 125 gram gerookte spekreepjes
- krulpeterselie optioneel
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Was de rode krieltjes, halveer ze en dep droog met wat keukenpapier.
- Snipper het banaansjalotje.
- Bestrijk elke rode kriel helft met wat Boursin en leg met de schil naar beneden in een grote ovenschaal of braadslee.
- Strooi de sjalotjes en de gerookte spekreepjes over de aardappelhalfjes.
- Strooi als laatste wat peper en zout over het geheel.
- Zet de ovenschaal of braadslee in het midden van de oven en laat de rode krieltjes met Boursin in zo'n 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar worden.
- Strooi er eventueel 3 eetlepels verse krulpeterselie over.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op aardappelgerechten zoals deze rode aardappeltjes met Boursin uit de oven? Probeer dan ook eens de hasselbackaardappels of wellicht de pommes duchesse.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!