Makkelijk, lekker en ook nog eens snel is deze glutenvrije pompoen-pastinaakschotel met kapucijners, krieltjes en worstjes!
Bij ons staan ze op een doordeweekse dag geregeld op tafel. De glutenvrije 30 minuten of minder recepten!
Zalige, verantwoorde en makkelijke recepten waarbij je binnen een half uur kunt aanschuiven. Ideaal toch! Deze pompoen-pastinaakschotel met kapucijners, krieltjes en worstjes is daar weer zo’n mooi voorbeeld van. Gezond, lekker en vooral snel.
En bij deze zalige schotel heb je ook slechts één grote wok of hapjes pan nodig. Scheelt uiteraard weer de nodige afwas. Maar omdat je maar één pan nodig hebt, is dit bijvoorbeeld ook een ideaal gerecht als je wat minder pitten om te koken tot je beschikking hebt. Zoals bijvoorbeeld op de camping!
Heb je al trek gekregen in deze heerlijke pompoen-pastinaakschotel met kapucijners? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Pompoen-pastinaakschotel met kapucijners, krieltjes en worstjes
Ingrediënten
- 400 gram pompoenblokjes flespompoen
- 2 pastinaken
- 1 pot kapucijners 715 gram
- 1 prei
- 650 gram mini krieltjes
- 300 gram chipolataworstjes
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 1 bolletje solo knoflook
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels paprikapoeder mild
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 1 runderbouillonblokje
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Snijd de chipolataworstjes in stukjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm.
- Snijd de prei in ringetjes en de pastinaken in blokjes
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Zet een koekenpan of wok op het vuur zonder boter of olie.
- Bak de gerookte spekreepjes samen met de ui en knoflook
- Voeg de chipolataworstjes toe en bak even aan.
- Voeg vervolgens de mini krieltjes toe samen met de pompoen en pastinaak..
- Giet intussen de kapucijners in een zeef en spoel af met koud water.
- Voeg nu ook de kapucijners en prei toe.
- Bestrooi het geheel met de tijm en paprikapoeder samen met wat peper en eventueel wat zout. Door de worstjes en spekreepjes kan het snel te zout worden, dus niet te veel toevoegen of zelfs weglaten.
- Schep als laatste de tomatenpuree bij het geheel samen met het runderbouillonblokje.
- Laat nog een paar minuutjes doorgaren en klaar!
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op pompoen net als wij? Probeer dan ook eens onze pompoen-linzenschotel met heekfilet of bijvoorbeeld de pompoen-paprikasoep.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!