Pompoen-pastinaakschotel met kapucijners, krieltjes en worstjes
5 van 1 stem
Makkelijk, lekker en ook nog eens snel is deze glutenvrije pompoen-pastinaakschotel met kapucijners, krieltjes en worstjes!
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 696kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
400grampompoenblokjesflespompoen
2pastinaken
1potkapucijners715 gram
1prei
650grammini krieltjes
300gramchipolataworstjes
250gramgerookte spekreepjes
1ui
1bolletjesolo knoflook
2theelepelstijm
2theelepelspaprikapoeder mild
1blikjetomatenpuree70 gram
1runderbouillonblokje
peper
zout
Hoe maak je het?
Snijd de chipolataworstjes in stukjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm.
Snijd de prei in ringetjes en de pastinaken in blokjes
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Zet een koekenpan of wok op het vuur zonder boter of olie.
Bak de gerookte spekreepjes samen met de ui en knoflook
Voeg de chipolataworstjes toe en bak even aan.
Voeg vervolgens de mini krieltjes toe samen met de pompoen en pastinaak..
Giet intussen de kapucijners in een zeef en spoel af met koud water.
Voeg nu ook de kapucijners en prei toe.
Bestrooi het geheel met de tijm en paprikapoeder samen met wat peper en eventueel wat zout. Door de worstjes en spekreepjes kan het snel te zout worden, dus niet te veel toevoegen of zelfs weglaten.
Schep als laatste de tomatenpuree bij het geheel samen met het runderbouillonblokje.
Laat nog een paar minuutjes doorgaren en klaar!
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie