Een mega lekkere en glutenvrije pompoen-linzenschotel met heekfilet die je ook nog eens binnen 30 minuten op tafel hebt staan. Lekker met witte basmatirijst.
Een tijdje geleden had ik deze pompoen-linzenschotel met heekfilet voor mijn lieve gezin gemaakt. Zoals altijd heb ik een schrijfblok in de keuken liggen waarin ik alle receptnotities maak zodat ik het later kan uitwerken. Daarna wordt er geproefd en gekeurd door mijn kritische eters. Vervolgens is het tijd voor de foodfoto waarna ik het recept en de begeleidende tekst ga schrijven waarna ik het met jullie kan delen.
Helaas had ik dit keer alleen een snelle foto van de wok genomen en helemaal vergeten deze zalige pompoen-linzenschotel met heekfilet knap op de foto te zetten. Nee! ’t Ja, er zat dus niet heel veel anders op dan de het gerecht opnieuw te maken. Uiteraard ook geen straf, want het is gewoon mega lekker gerecht. Het resultaat?! Kijk maar hier boven.
In dit recept gebruik ik heekfilet uit de diepvries. Heekfilet is net even wat steviger dan bijvoorbeeld kabeljauw waardoor het minder snel uit elkaar valt. Kun je even geen heek krijgen? Koolvis is een prima vervanger in dit recept.
Wil je deze zalige en glutenvrije pompoen-linzenschotel met heekfilet ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Pompoen-linzenschotel met heekfilet
Ingrediënten
- 500 gram heekfilet diepvries AH
- 450 gram flespompoen
- 400 gram tomatenblokjes blik
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 400 gram linzen blik
- 1 courgette
- 1 rode puntpaprika
- 1 grote rode ui
- 1 bolletje solo knoflook
- 5 takjes verse koriander
- 2 eetlepels garam masala
- 1 snufje chilipoeder
- 1 groentebouillonblokje
- olijfolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Snijd de pompoen in blokjes. Je kunt ook voorgesneden pompoenblokjes gebruiken. Net zo makkelijk 😉
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de rode puntpaprika in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg de garam masala kruiden toe samen met een snufje chilipoeder en bak even mee.
- Voeg de rode paprika en pompoenblokjes toe en roerbak even mee.
- Snijd de courgette intussen in blokjes en de heekfilet in stukjes. De vis hoeft niet helemaal ontdooit te zijn. Dit komt vanzelf goed in de wok.
- Giet de linzen in een zeef en spoel af met koud water.
- Voeg de linzen toe samen met de courgette en heekfilet en roerbak een minuutje mee.
- Giet de tomatenblokjes bij het geheel samen met de tomatenpuree, het groentebouillonblokje en de blaadjes van de koriander.
- Roer alles goed door en breng zachtjes aan de kook.
- Voeg wat peper en zout naar smaak toe.
- Laat alles zo'n 5 tot 10 minuten doorpruttelen.
- Serveer met witte basmatirijst.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op onze makkelijke en snelle glutenvrije recepten zoals deze pompoen-linzenschotel met heekfilet? Kijk dan ook eens op onze pagina met “30 minuten of minder” gerechten voor nog meer glutenvrije kookinspiratie.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!