Altijd een leuke uitdaging. Kijken wat er nog in de koelkast en de voorraadkastjes ligt en daar een lekker recept mee maken. Dat is dit keer deze ovenschotel met zalm, groene groente en en zoete aardappel geworden, welke ook nog eens fantastisch smaakt! Een blijvertje dus dit recept 😀
Ovenschotel met zalm, groene groente en zoete aardappel
Een super lekkere ovenschotel met zalm, paprika, broccoli, sperzieboontjes en zoete aardappel. Het is een half uurtje wat snijwerk en de oven doet de rest. En ook nog eens gluten- en lactosevrij
Calorieën p.p.
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram wilde zalm diepvries
- 200 gram sperziebonen
- 2 grote zoete aardappelen
- 1 kleine groene paprika
- 1 klein struikje broccoli
- 3 tros tomaten
- 1 rode ui
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 1 rode peper
- 15 gram platte peterselie
- 6 eetlepels Alpro nature of lactosevrije creme fraiche MinusL
- geraspte Goudse jong belegen kaas
- zout en peper
Hoe maak je het?
- Laat de zalm ontdooien in een vergiet met daaronder een kom zodat de vis goed kan uitlekken. Dit kan eventueel een avond van te voren in de koelkast.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Kook de schijfjes zoete aardappel 3 minuten voor met een beetje zout.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 cm. Kook de broccoli en de sperziebonen 5 minuten voor met een snufje zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
- Verwijder de zaadjes van de rode peper. Dit kan je makkelijk doen door het bovenkantje er af te snijden en de rode peper tussen je handen heen en weer te rollen zodat de zaadjes er aan de onderkant uit vallen.
- Hak de knoflook, rode peper en platte peterselie zo fijn mogelijk.
- Snijd de groene paprika, de tomaten en rode ui in blokjes.
- Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 3 cm. Bestrooi met wat peper en zout.
- Meng de zalm met de rode peper, tomaten, knoflook, rode ui, platte peterselie, groene paprika, sperziebonen en broccoli door elkaar samen met 6 flinke eetlepels Alpro nature of lactosevrije crème fraîche. Ik gebruik altijd de crème fraîche van MinusL.
- Doe de groente met de zalm in een grote ovenschaal.
- Leg dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel bovenop de groente met zalm en bestrooi royaal met de jong belegen geraspte kaas.
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?Laat het ons weten via @sophieglutenvrij of tag #sophieglutenvrij!
Meer van onze heerlijke gluten- en lactosevrije recepten vind je hier.
Hallo Sophie en Audrey, ik wilde vanavond dit recept maken, lijkt me lekker! Je zegt echter dat het lactosevrij is maar er gaat op het eind geraspte kaas over. Is dat een lactosevrije variant, of is het gewoon een foutje? En wat zou ik in plaats daarvan over de schotel kunnen doen?
Hartelijke groet, Inge
Hoi Inge, Hollandse harde kazen zijn lactosevrij. Dit komt door het stremsel proces. Je kunt dit vrij eenvoudig op het etiket zien. Als bij de koolhydraten de ‘suikers’ (melksuikers) op ‘0’ staan, dan is de kaas lactosevrij. Dit geldt ook voor een aantal Italiaanse harde kazen zoals Parmezaanse kaas. Ik hoop dat ik je zo verder op weg heb kunnen helpen.
Groetjes Audrey
Aha, weer wat geleerd! Fijn, dank je voor je supersnelle reactie!