Ovenschotel met zalm, groente en zoete aardappel

Altijd een leuke uitdaging. Kijken wat er nog in de koelkast en de voorraadkastjes ligt en daar een lekker recept mee maken. Dat is dit keer deze ovenschotel met zalm, groene groente en en zoete aardappel geworden, welke ook nog eens fantastisch smaakt! Een blijvertje dus dit recept 😀

 



Ovenschotel met zalm, groene groente en zoete aardappel

Een super lekkere ovenschotel met zalm, paprika, broccoli, sperzieboontjes en zoete aardappel. Het is een half uurtje wat snijwerk en de oven doet de rest. En ook nog eens gluten- en lactosevrij

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 25 minutes
Totale tijd 55 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram wilde zalm diepvries
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 klein struikje broccoli
  • 3 tros tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 rode peper
  • 15 gram platte peterselie
  • 6 eetlepels Alpro nature of lactosevrije creme fraiche MinusL
  • geraspte Goudse jong belegen kaas
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Laat de zalm ontdooien in een vergiet met daaronder een kom zodat de vis goed kan uitlekken. Dit kan eventueel een avond van te voren in de koelkast.

  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Kook de schijfjes zoete aardappel 3 minuten voor met een beetje zout.

  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 cm. Kook de broccoli en de sperziebonen 5 minuten voor met een snufje zout.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

  5. Verwijder de zaadjes van de rode peper. Dit kan je makkelijk doen door het bovenkantje er af te snijden en de rode peper tussen je handen heen en weer te rollen zodat de zaadjes er aan de onderkant uit vallen.

  6. Hak de knoflook, rode peper en platte peterselie zo fijn mogelijk.

  7. Snijd de groene paprika, de tomaten en rode ui in blokjes. 

  8. Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 3 cm. Bestrooi met wat peper en zout.

  9. Meng de zalm met de rode peper, tomaten, knoflook, rode ui, platte peterselie, groene paprika, sperziebonen en broccoli door elkaar samen met 6 flinke eetlepels Alpro nature of lactosevrije crème fraîche. Ik gebruik altijd de crème fraîche van MinusL.

  10. Doe de groente met de zalm in een grote ovenschaal. 

  11. Leg dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel bovenop de groente met zalm en bestrooi royaal met de jong belegen geraspte kaas.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Meer van onze heerlijke gluten- en lactosevrije recepten vind je hier.

 



 

www.sophieglutenvrij.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code