Ovenschotel met zalm, groene groente en zoete aardappel
4,50 van 4 Stemmen
Een super lekkere ovenschotel met zalm, paprika, broccoli, sperzieboontjes en zoete aardappel. Het is een half uurtje wat snijwerk en de oven doet de rest. En ook nog eens gluten- en lactosevrij
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
500gram wilde zalmdiepvries
200gramsperziebonen
2grote zoete aardappelen
1kleinegroene paprika
1kleinstruikje broccoli
3tros tomaten
1rode ui
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
1rode peper
15gramplatte peterselie
6eetlepelsAlpro nature of lactosevrije creme fraiche MinusL
geraspte Goudse jong belegen kaas
zout en peper
Hoe maak je het?
Laat de zalm ontdooien in een vergiet met daaronder een kom zodat de vis goed kan uitlekken. Dit kan eventueel een avond van te voren in de koelkast.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Kook de schijfjes zoete aardappel 3 minuten voor met een beetje zout.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 cm. Kook de broccoli en de sperziebonen 5 minuten voor met een snufje zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Verwijder de zaadjes van de rode peper. Dit kan je makkelijk doen door het bovenkantje er af te snijden en de rode peper tussen je handen heen en weer te rollen zodat de zaadjes er aan de onderkant uit vallen.
Hak de knoflook, rode peper en platte peterselie zo fijn mogelijk.
Snijd de groene paprika, de tomaten en rode ui in blokjes.
Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 3 cm. Bestrooi met wat peper en zout.
Meng de zalm met de rode peper, tomaten, knoflook, rode ui, platte peterselie, groene paprika, sperziebonen en broccoli door elkaar samen met 6 flinke eetlepels Alpro nature of lactosevrije crème fraîche. Ik gebruik altijd de crème fraîche van MinusL.
Doe de groente met de zalm in een grote ovenschaal.
Leg dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel bovenop de groente met zalm en bestrooi royaal met de jong belegen geraspte kaas.