Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
30 minuten of minder, Herfst recepten, Herfstrecepten, Stamppot, Winter recepten  /  11 maart 2020

Andijvie rucola stamppot met serranoham

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Andijvie rucola stamppot met serranoham

Ja, daar is een van de eerste glutenvrije recepten uit onze nieuwe keuken. Namelijk deze heerlijke stamppot met andijvie, rucola en stukjes serranoham. Lekker een bakje roomkaas met knoflook en kruiden erdoor en een schep mosterd en smullen maar. Serveer deze glutenvrije stamppot met bijvoorbeeld een slavink of een runderbraadworstje. Wij eten meestal de slavinken van de Vomar. Deze zijn glutenvrij. Blijf uiteraard wel steeds de verpakking checken, ook al koop je het product vaker. Soms kan een product ineens niet meer glutenvrij zijn. Zeker als er “verbeterde receptuur” of iets dergelijks op staat is het oppassen geblazen.

Deze andijvie rucola stamppot is met serranoham is niet alleen makkelijk om te maken, hij is ook nog eens super snel klaar. Hij staat namelijk al binnen 30 minuten op tafel. Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de roomkaas met knoflook en kruiden door een lactosevrije variant.

Wil je deze heerlijke glutenvrij stamppot ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.



Andijvie rucola stamppot met serranoham
Afdrukken Pin
4 van 2 Stemmen

Andijvie rucola stamppot met serranoham

Een super makkelijke, lekkere en snelle andijvie rucola stamppot met serranoham. Heerlijk met bijvoorbeeld een slavink of runderworstje.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Oosters, Thais
Sleutelwoord Bloemkool, kipfilet, makkelijke maaltijd, pasta met champignon-spinaziesaus, rode curry, snel recept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram fijn gesneden andijvie
  • 75 gram rucola
  • 900 gram kruimige aardappels
  • 100 gram serranoham
  • 1 rode ui
  • 10 gram margarine
  • ½ eetlepel mosterd
  • 150 gram roomkaas met knoflook en kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
  • Kook de aardappels in ruim water met wat zout in zo'n 15 tot 18 minuten gaar.
  • Snipper intussen de rode ui en snijd de serranoham in kleine stukjes.
  • Kook de andijvie zo'n 5 minuten voor. Voeg 1 minuut voor het einde van de kooktijd ook de rucola toe.
  • Fruit intussen de rode ui in wat olijfolie of een beetje vloeibare margarine.
  • Voeg de serranoham toe en bak deze knapperig.
  • Stamp de aardappels fijn met de boter en roomkaas met kruiden en knoflook.
  • Voeg de andijvie, rucola, serranoham en rode ui toe samen met de mosterd en roer goed door.
  • Serveer direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer gerechten zoals deze heerlijke andijvie rucola stamppot met serranoham? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije stamppotten of 30 minuten of minder maaltijden.



De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • avondeten
  • coeliakie
  • glutenvrij
  • glutenvrij koken
  • glutenvrij recept
  • klaar in 30 minuten
  • lekker en simpel
  • makkelijk en snel
  • stamppot
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Ovenschotel met kabeljauw, doperwten en worteltjes
Tex-Mex aardappeltjes uit de oven

4 comments

  • Alies
    15 maart 2020

    Lactosevrije roomkaas met knoflook? Waar kan ik dat kopen?

    Reply
    • Audrey
      16 maart 2020

      Beste Alies,

      Deze is van MinusL en is onder andere te koop bij de Jumbo.

      Groet,
      Audrey

      Reply
  • Ineke
    16 maart 2020

    Wèl weinig groente voor 4 personen……. ik heb het net gemaakt met 450 gr aardappelen. Voor 2 pers.
    Het was heerlijk!!!!!!

    Reply
    • Audrey
      17 maart 2020

      Hoi Ineke,

      Wij eten er meestal sla bij, dus wij komen wel aan onze vitamientjes 😉

      Groetjes Audrey

      Reply

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen