Zalige glutenvrije miso ramen met kip, paksoi en sugar snaps om je vingers bij op te eten zo lekker! Echt een aanrader!
Sophie had me er al een aantal keer om gevraagd. “Mama, wil je een keertje ramen voor mij maken, maar dan glutenvrij?” Helaas was ik nog geen glutenvrije ramen tegengekomen, moet ook eerlijk bekennen dat ik niet echt gezocht had, tot een aantal weken geleden. Ik was druk bezig met een bestelling voor o.a. glutenvrije ijshoorntjes en wat andere zaken totdat ik ze ineens zag staan bij de pasta’s, noedels en rijst. Glutenvrije ramen gemaakt van bruine rijst! Top! Uiteraard direct een pak in mijn winkelmandje gedaan.
Afgelopen dinsdag dan eindelijk voor het eerst voor Sophie glutenvrije miso ramen met kip, paksoi en sugar snaps gemaakt. De glutenvrije rode miso had ik nog in huis van onze Japanese food vibe de laatste keer. Deze koop ik bij Amazing Oriental. Een top adres voor Aziatische glutenvrije producten. Echt de moeite waard om eens te bezoeken of online te shoppen.
Warme lunch mee naar school
Maar goed, dé glutenvrije miso ramen met kip, paksoi en sugar snaps bleek een groot succes. De andere dag is er zelfs een portie meegegaan naar school. Tegenwoordig heb ik voor Sophie van die thermos lunchpotten zodat ze iets warms mee naar school kan nemen zoals soep, pasta en uiteraard noedels. Op school zijn ze druk met gezonde warme lunches voor de kinderen, maar ja, die zijn natuurlijk weer eens niet glutenvrij. Dus los ik het op deze manier op. Sterker nog, afgelopen week is er elke dag een thermos lunchpot met ons gezonde homemade glutenfree food mee naar school gegaan 😉
Als we wat over hebben van het avondeten dan maak ik daar één persoonsporties van en stop deze in de vriezer. De avond ervoor laat ik ze ontdooien, ’s morgens in de magnetron en hopla, warm mee naar school. Top!
Wil je onze glutenvrije miso ramen met kip ook eens maken? Je vind het recept hier onder!
Miso ramen met kip, paksoi en sugar snaps
Ingrediënten
- 280 gram glutenvrije ramen Terra Sanna
- 600 gram kipfilet
- 250 gram sugar snaps
- 1 paksoi
- 250 gram taugé
- 6 eieren
- 4 cm gember
- 1 eetlepel sesamolie
- 2,5 eetlepels miso pasta rood
- 2 eetlepels glutenvrije tamari mild Japanse sojasaus
- 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Maak de taugé schoon.
- Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Schil de gember en pel de knoflook. Snijd beide zo fijn mogelijk.
- Spoel de sugar snaps met koud water en halveer eventueel de grote exemplaren.
- Verwijderen de bladeren van de paksoi en snijd deze in repen. Houd even apart.
- Snijd vervolgens de stelen van de paksoi in stukjes en voeg deze bij de sugar snaps.
- Klop de eieren los.
- Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en roerbak hierin de eieren.
- Zet intussen een pan met ruim water op met wat zout en het groentebouillonblokje en bereid vervolgens de glutenvrije ramen volgens de instructies op de verpakking. Spoel de ramen echter niet af!
- Verhit nog een scheutje arachideolie, maar dit keer in de wok. Fruit hierin de gember en knoflook.
- Voeg de kipreepjes toe en bak rondom aan.
- Schep de rode miso erbij samen met de sesamolie, mirin en tamari.
- Voeg nu ook de paksoi stelen en sugar snaps toe en roerbak 5 minuten mee.
- Vervolgens voeg je de bladeren van de paksoi toe samen met de taugé en de roereieren.
- Schep de glutenvrije ramen bij het geheel en roer goed door.
- Strooi als laatste het geroosterd sesamzaad over het gerecht en meng nogmaals door elkaar.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!