Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Linguine met tomaten, olijven en kappertjes
3,80
van
5
Stemmen
Een zalige glutenvrije lauwwarme linguine met rauwe tomaten, olijven en kappertjes. Deze moet je echt een keertje geproefd hebben. Te lekker gewoon!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
453
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
300
gram
glutenvrije linguine bronze
Semper
500
gram
rijpe roma tomaten
50
gram
zwarte olijven zonder pit
50
gram
kappertjes
2
teentjes
knoflook
1
theelepel
oregano
10
takjes
bladpeterselie
1
rode ui
2
lente-uitjes
1
bol
buffel mozzarella
2
eetlepels
extra vierge olijfolie
1
groentebouillonblokje
Parmezaanse kaas
peper en zout
Hoe maak je het?
Kook de linguine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het groentebouillonblokje.
Snijd de tomaten in blokjes.
Hak de kappertjes en olijven fijn.
Snipper de rode ui en rasp de knoflook.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de mozzarella in blokjes.
Hak ook de peterselie fijn.
Meng alles door elkaar samen met de extra vierge olijfolie, oregano, peper en zout naar smaak.
Giet de linguine af en roer deze door de rauwe tomatensaus heen.
Geef er Parmezaanse kaas bij zodat je deze er grof overheen kunt raspen.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
gezond eten, gluten-free, glutenvrij, kappertjes, linguine, mozzarella, olijven, pastasalade, tomaten, zomerrecept, zonder gluten
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Linguine met tomaten, olijven en kappertjes
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
453
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
26
g
40
%
Verzadigd vet
11
g
69
%
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
11
g
Cholesterol
54
mg
18
%
Natrium
1145
mg
50
%
Kalium
487
mg
14
%
Koolhydraten
35
g
12
%
Vezel
5
g
21
%
Suiker
6
g
7
%
Eiwit
22
g
44
%
Vitamine A
3229
IU
65
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
25
mg
30
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
88
µg
84
%
Calcium
1458
mg
146
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
45
µg
11
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
46
mg
12
%
Fosfor
182
mg
18
%
Selenium
23
µg
33
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag