Sophie was altijd dol op kip krokant schnitzels, maar ja, sinds ze glutenvrij moet eten, mogen deze niet meer. In diverse supermarkten gezocht naar een glutenvrije variant, maar helaas. Dan zit er niets anders op dan zelf kip krokant nuggets maken.
In dit recept heb ik er bewust voor gekozen om kip krokant nuggets te maken. Deze zijn een stuk kleiner dan een reguliere schnitzel, wat natuurlijk ideaal is voor kinderen.
Deze gluten- en lactosevrije kip krokant nuggets zijn een feestje voor elk kind (en volwassenen ;-)). Zoveel beter dan kant-en-klare kip nuggets en ook nog eens veel lekkerder.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
600gramkipfilet
125gramglutenvrije cornflakes
5eetlepels glutenvrije bloem
2eieren
zwarte peper
zout
margarine of olie om in te bakken
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in grote stukken (nuggets).
Klop de eieren los in een kom.
Doe de cornflakes in een diep bord en maak ze wat fijner met de achterkant van een lepel. Voeg wat zwarte peper en zout naar smaak toe bij de cornflakes.
Doe de bloem op een bord en voeg wat peper en zout toe naar smaak.
Haal de kipfilet stukken eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de cornflakes.
Bak de kip krokant nuggets op hoog vuur rondom bruin in wat margarine of olie. Let op dat je bij olie het vuur iets lager zet aangezien olie een stuk heter wordt dan margarine.
Opmerkingen
Kip krokant nuggets zijn erg lekker met paprika-bieslook aardappeltjesen broccoli. Of maak er een echt kinderfeestje van met ovenfriet, doperwtjes met worteltjes en zelfgemaakte appelmoes.Deze kip krokant nuggets zijn ook een uitstekende borrelhap. Schaaltje barbecuesaus of curry ketchup erbij en smullen maar.