Glutenvrije pizza, de lekkerste maak je zelf!

Vrijdagavond is het in huize Dobber snackavond. Sophie moet tot 14:00 uur naar school en heeft daarna om 16:00 uur dansles, dus echt veel tijd om te koken heb ik niet. Dus dan maar iets makkelijks. Nu hebben ze aardige kant-en-klare pizza’s welke gluten- en lactosevrij zijn, maar zelf glutenvrije pizza maken is zoveel lekkerder en ook nog eens veel leuker.

 



Glutenvrije pizza

De lekkerste glutenvrije pizza (en lactosevrij) maak je gewoon zelf en jij bepaald wat er op komt. Een eenvoudige Margherita met tomaat, kaas en oregano of lekker uitgebreid met champignons, paprika, ui, salami etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Gang Pizza, Snack
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 25 minutes
Totale tijd 55 minutes
Porties 2 pizza's
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram Schär mix B
  • 2 zakjes droge gist 14 gram in totaal
  • 360 ml lauwwarm water
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 zakje geraspte jong belegen Goudse kaas
  • oregano
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 0,5 theelepel rode curry pasta of sambal
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 50 graden Celsius.

  2. Doe de Schär Mix B in een kom samen de gist, suiker en zout.

  3. Voeg het lauwwarme water en de olijfolie toe. Mix het deeg met de kneedhaken zo'n 3 minuten door. Kneed daarna nog even goed door met de hand.

  4. Strooi wat glutenvrije bloem op een schoon aanrechtblad. Snijd het deeg doormidden en maak er twee ballen van. Rol het deeg uit tot een grote ronde lap van ongeveer 0,5 cm dik. Leg de lap op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

    Doe hetzelfde met de andere deegbal.

  5. Zet de oven uit en schuif bakplaten met de deeglappen in de oven en laat ze zo'n 20 minuten rijzen.

  6. Ondertussen kan je de tomatensaus maken en eventueel wat ander beleg naar keuze voor op je pizza's snijden.

  7. Schenk de gezeefde tomaten in een kom. Doe er de knoflookpuree, rode peper pasta (of sambal) en wat peper en zout naar smaak bij. Roer het geheel even goed door en zet aan de kant.

  8. Haal de deeglappen na 20 minuten rijzen uit de oven en vouw de randjes omhoog. Dit voorkomt dat straks je tomatensaus van de pizza's afloopt.

  9. Verwarm de oven (hetelucht) op 200 graden Celsius 

  10. Schep 2 tot 3 grote sauslepels met tomatensaus op de pizza. Verdeel de saus met de bolle kant van de sauslepel over de pizza.

  11. Bestrooi de pizza royaal met de jong belegen Goudse kaas en breng daarna op smaak met de oregano. 

  12. Je kunt nu de pizza beleggen met allerlei lekkere dingen naar keuze. Bak de pizza's in de oven gedurende zo'n 25 minuten.

Notities

De pizza op de foto heb ik belegd met ui, rode peper, rundersalami, groene- en rode paprika, maar je kunt natuurlijk ook voor andere lekkere dingen kiezen zoals ham, champignons, lente-ui, tomaat, courgette etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook erg leuk om samen met je kind te doen.

Of je kunt de glutenvrije pizza ook gewoon lekker zo laten en dan heb je een pizza Margherita. Sophie's favoriet. Ze kan dan ook niet wachten totdat deze de oven in gaat 😉

 

 

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index.

www.sophieglutenvrij.nl

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code