• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hoofdgerecht, Kipgerechten, Klaar in 45 minuten  /  22 augustus 2020

Kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika

Makkelijk, simpel, snel en super lekker is deze kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika. Lekker met witte rijst.

Ook kip kerrie is zo een gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren. Laatst heb ik natuurlijk al de roerbaknoedels kip kerrie met jullie gedeeld. Kip kerrie madras is natuurlijk ook een heerlijke variatie op dit recept en uiteraard de kip kerrie met bloemkool en sperziebonen.

Afgelopen week heb ik deze variatie verzonnen met doperwten, worteltjes en rode punt paprika. Lekker met witte rijst erbij een een frisse salade. Ook is het recept makkelijk te maken en ook nog eens snel klaar. Het staat namelijk al binnen 35 minuten op tafel.

Deze variant is een beetje spicy. Hou je van wat milder eten? Laat dan het rode pepertje en de cayennepeper weg.

Al trek gekregen?! Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder!



Kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika

Makkelijk, simpel, snel en super lekker is deze kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika. Lekker met witte rijst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij, Melkvrij
Sleutelwoord basmatirijst, doperwten, gegrilde kipfilet, glutenvrij, glutenvrij recept, kip kerrie, lactosevrij, melkvrij, paprika, wortel
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet
  • 500 gram waspeen
  • 225 gram doperwten diepvries
  • 1 rode punt paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels kurkuma
  • 3 cm gember of 1½ theelepel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels kerrie
  • 200 ml kokosmelk
  • groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • (rijst)olie

Instructies

  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Schrap de waspeentjes en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Breng de worteltjes in ruim water met wat zout aan de kook.
  • Kook de worteltjes in zo'n 15 minuten gaar.
  • Voeg na 5 minuten de doperwten toe en laat deze meekoken tot het einde van de kooktijd.
  • Snijd intussen de kipfilet in reepjes.
  • Snipper de ui en snijd de rode punt paprika in reepjes.
  • Hak de knoflook, gember en rode peper zo fijn mogelijk.
  • Verhit een scheutje (rijst)olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper.
  • Voeg de kurkuma, koriander, komijn, cayennepeper, kerrie, peper en zout toe en bak even mee.
  • Doe de kipreepjes in de wok en bak rondom aan.
  • Voeg vervolgens de paprika, doperwten en wortels toe en roerbak even mee.
  • Schenk vervolgens de kokosmelk bij de kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika.
  • Voeg ook het groentebouillonblokje toe en breng zachtjes aan de kook.
  • Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Laat het gerecht nog zo'n 5 minuten doorpruttelen.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten zoals deze kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten.



Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • doperwten
  • glutenvrij
  • kip kerrie
  • makkelijk recept
  • rijst
  • snel recept
  • wat eten we vandaag?
  • wortels
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Pasta met tuinbonen, spinazie en spekjes
Spaghetti in tomaten-tonijnsaus

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • Penne met andijvie, spinazie en spekjesPenne met andijvie, spinazie en spekjes
  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands