Makkelijk, simpel, snel en super lekker is deze kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika. Lekker met witte rijst.
Ook kip kerrie is zo een gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren. Laatst heb ik natuurlijk al de roerbaknoedels kip kerrie met jullie gedeeld. Kip kerrie madras is natuurlijk ook een heerlijke variatie op dit recept en uiteraard de kip kerrie met bloemkool en sperziebonen.
Afgelopen week heb ik deze variatie verzonnen met doperwten, worteltjes en rode punt paprika. Lekker met witte rijst erbij een een frisse salade. Ook is het recept makkelijk te maken en ook nog eens snel klaar. Het staat namelijk al binnen 35 minuten op tafel.
Deze variant is een beetje spicy. Hou je van wat milder eten? Laat dan het rode pepertje en de cayennepeper weg.
Al trek gekregen?! Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder!
Kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 500 gram waspeen
- 225 gram doperwten diepvries
- 1 rode punt paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 theelepels kurkuma
- 3 cm gember of 1½ theelepel
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- ¼ theelepel cayennepeper
- 2 theelepels kerrie
- 200 ml kokosmelk
- groentebouillonblokje
- peper en zout
- (rijst)olie
Instructies
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Schrap de waspeentjes en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Breng de worteltjes in ruim water met wat zout aan de kook.
- Kook de worteltjes in zo'n 15 minuten gaar.
- Voeg na 5 minuten de doperwten toe en laat deze meekoken tot het einde van de kooktijd.
- Snijd intussen de kipfilet in reepjes.
- Snipper de ui en snijd de rode punt paprika in reepjes.
- Hak de knoflook, gember en rode peper zo fijn mogelijk.
- Verhit een scheutje (rijst)olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper.
- Voeg de kurkuma, koriander, komijn, cayennepeper, kerrie, peper en zout toe en bak even mee.
- Doe de kipreepjes in de wok en bak rondom aan.
- Voeg vervolgens de paprika, doperwten en wortels toe en roerbak even mee.
- Schenk vervolgens de kokosmelk bij de kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika.
- Voeg ook het groentebouillonblokje toe en breng zachtjes aan de kook.
- Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Laat het gerecht nog zo'n 5 minuten doorpruttelen.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten zoals deze kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.