Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Japanse noedels met koolvis
5
van 1 stem
Makkelijk, super simpel en mega lekker zijn deze glutenvrije Japanse noedels met koolvis welke ook nog eens binnen 25 minuten op tafel staan.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Japans, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
416
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
300
gram
glutenvrije linguine bronze
Semper
400
gram
koolvis
diepvries
400
gram
Japanse wokgroente
1
bolletje
Chinese knoflook
3
cm
gember
1
rode peper
2
eetlepels
glutenvrije teriyakisaus
Lima
1
visbouillonblokje
4
eieren
1
scheutje
melk of kokosmelk
rijstolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Kook de glutenvrije linguine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het visbouillonblokje.
Ontdooi de koolvis 2 minuutjes in de magnetron op de ontdooi-stand. Het hoeft niet helemaal ontdooit te zijn. Als je de vis maar kunt snijden.
Snijd de koolvis in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
Hak de rode peper, knoflook en gember zo fijn mogelijk. De hakmolen van de staafmixer biedt uitkomst.
Verhit een scheutje rijstolie in de wok en fruit hierin de rode peper, knoflook en gember.
Schenk de glutenvrije teriyaki erbij en fruit een minuutje mee.
Schep de Japanse wokgroente bij het geheel en roerbak 5 minuten mee.
Voeg na 5 minuten de koolvis toe en roerbak zo'n 3 minuten mee.
Klop intussen de eieren los met een scheutje (kokos)melk en wat peper en zout naar smaak.
Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan en roerbak de eieren.
Giet de noedels (linguine) af en voeg ze bij de groente.
Schep als laatste de roer-eieren bij de Japanse noedels met koolvis en roer goed door.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
glutenvrij, Japans, koolvis, lactosevrij, melkvrij, teriyakisaus
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Japanse noedels met koolvis
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
416
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
13
g
20
%
Verzadigd vet
5
g
31
%
Transvet
0.02
g
Meerv. onverz. vet
3
g
Enkelv. onverz. vet
4
g
Cholesterol
214
mg
71
%
Natrium
2424
mg
105
%
Kalium
714
mg
20
%
Koolhydraten
41
g
14
%
Vezel
6
g
25
%
Suiker
3
g
3
%
Eiwit
34
g
68
%
Vitamine A
5423
IU
108
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.4
mg
24
%
Vitamine B3
6
mg
30
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.5
mg
25
%
Vitamin B12
2
µg
33
%
Vitamine C
27
mg
33
%
Vitamine D
4
µg
27
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
4
µg
4
%
Calcium
74
mg
7
%
Koper
0.3
mg
15
%
Foliumzuur
84
µg
21
%
IJzer
4
mg
22
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
86
mg
22
%
Fosfor
392
mg
39
%
Selenium
76
µg
109
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag