Mega lekkere Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-groentesaus om je vingers bij op te eten zo lekker! Heerlijk met grove glutenvrije pasta.
Sophie eet nu ze wat ouder wordt gelukkig steeds meer groente, maar het is nog niet echt om te juichen. Broccoli eet ze tegenwoordig gelukkig weer. Rode kool en boerenkool zijn favoriet. En gelukkig eet ze veel sla, rauwkost en appels. Maar het zou nog, wat mij betreft, veel gevarieerder mogen zijn. Daarom zijn onze glutenvrije recepten vaak voorzien van meerdere soorten groenten gemengd door het gerecht. Zo ook met deze Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-groentesaus wat echt een aanrader is voor alle kids. De groente zit door de saus waardoor dochterlief het wel lekker vind en het naar binnen gaat. Sophie heeft er van genoten en de andere dag is het zelfs mee naar school gegaan in de thermo lunchpot.
Wij hebben er grove glutenvrije pasta erbij gegeten en uiteraard lekker wat Parmezaanse kaas grof erover heen geraspt. Deze Italiaanse gehaktballetjes zijn ook top met glutenvrij stokbrood. Lekker dippen in de saus of zelfs als borrelhapje.
Wil je dit veelzijdige glutenvrije gerecht ook eens proberen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-groentesaus
Ingrediënten
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 theelepel gevijzelde knoflook
- 3 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 1,5 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 1,5 blikje tomatenpuree 105 gram
- 100 ml water
- 5 blaadjes basilicum
- 1 theelepel oregano
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente
- 1 groentebouillonblokje
- olijfolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Meng het gehakt met de gevijzelde knoflook, Italiaanse kruiden, glutenvrij paneer meel en wat peper en zout naar smaak.
- Draai balletjes ter grote van een pingpong bal van het gehakt.
- Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en bak rondom bruin. De balletjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Dit komt zo vanzelf goed.
- Voeg de Italiaanse roerbakgroente toe er bak 2 minuutjes mee.
- Schenk de tomatenblokjes bij de gehaktballetjes en groente samen met de tomatenpuree, het groentebouillonblokje en 100 ml water.
- Voeg de oregano toe.
- Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg ook deze aan het geheel toe.
- Breng zachtjes aan de kook en doe vervolgens het deksel op de pan.
- Laat nog zo'n 10 minuutjes doorstoven.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer zalige en makkelijke glutenvrije recepten zoals de Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-groentesaus? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten. Succes verzekerd!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!