Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-groentesaus
5
van 1 stem
Mega lekkere Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-groentesaus om je vingers bij op te eten zo lekker! Heerlijk met grove glutenvrije pasta.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
522
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
500
gram
half-om-half gehakt
1
theelepel
gevijzelde knoflook
3
eetlepels
glutenvrij paneermeel
1,5
eetlepels
Italiaanse kruiden
1
blik
tomatenblokjes
400 gram
1,5
blikje
tomatenpuree
105 gram
100
ml
water
5
blaadjes
basilicum
1
theelepel
oregano
400
gram
Italiaanse roerbakgroente
1
groentebouillonblokje
olijfolie
peper
zout
Hoe maak je het?
Meng het gehakt met de gevijzelde knoflook, Italiaanse kruiden, glutenvrij paneer meel en wat peper en zout naar smaak.
Draai balletjes ter grote van een pingpong bal van het gehakt.
Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en bak rondom bruin. De balletjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Dit komt zo vanzelf goed.
Voeg de Italiaanse roerbakgroente toe er bak 2 minuutjes mee.
Schenk de tomatenblokjes bij de gehaktballetjes en groente samen met de tomatenpuree, het groentebouillonblokje en 100 ml water.
Voeg de oregano toe.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg ook deze aan het geheel toe.
Breng zachtjes aan de kook en doe vervolgens het deksel op de pan.
Laat nog zo'n 10 minuutjes doorstoven.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
basilicum, gehaktballetjes, glutenvrij, hoofdgerecht, Italiaans, knofllook, lactosevrij, oregano, tomaat
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-groentesaus
Portie grootte
1 persoon
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
522
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
32
g
49
%
Verzadigd vet
11
g
69
%
Meerv. onverz. vet
3
g
Enkelv. onverz. vet
14
g
Cholesterol
90
mg
30
%
Natrium
1517
mg
66
%
Kalium
1155
mg
33
%
Koolhydraten
34
g
11
%
Vezel
8
g
33
%
Suiker
6
g
7
%
Eiwit
29
g
58
%
Vitamine A
7233
IU
145
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
9
mg
45
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
32
mg
39
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
148
µg
141
%
Calcium
178
mg
18
%
Koper
0.5
mg
25
%
Foliumzuur
73
µg
18
%
IJzer
6
mg
33
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
97
mg
24
%
Fosfor
340
mg
34
%
Selenium
33
µg
47
%
Zink
4
mg
27
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag