~betaald partnerschap met Bakker Leo~
Een tijdje terug vroeg onze favoriete Bakker Leo op wij een recept wilde bedenken met zijn overheerlijke glutenvrije brood. Daar hoefde wij niet lang over na te denken. Natuurlijk willen we dat!
Glutenvrij Bakker Leo
Sinds de diagnose coeliakie van Sophie, nu bijna 8 jaar geleden, begon onze glutenvrije zoektocht. Dus ook naar lekker glutenvrij brood. Viel dat even tegen zeg! Het was gewoon niet lekker. Ook was er nog niet zoveel keuze zoals nu. Ik heb nog een tijdje zelf gebakken. Dat was heel even lekker, maar de dag erna niet meer te eten. Totdat we bij Bakker Leo uitkwamen. Hij was het jaar ervoor, in 2015, gestart met zijn glutenvrij bakkerij in Almelo. En dit glutenvrije brood is wel lekker. Sindsdien bestellen we Sophie’s glutenvrije bammetjes dan ook online bij Bakker Leo Glutenvrij. Ook Bakker Leo heeft in die 8 jaar niet stilgezeten en heeft zijn assortiment aanzienlijk uitgebreid. Meergranenbrood, tijgerbrood, vloerbrood om zelf af te bakken, pistoletjes, bruine bollen, zalige cakes en ga zo maar door.
Maar goed! Een recept bedenken met het glutenvrije brood. Dus samen brainstormen met Sophie. Wentelteeftjes, gevuld stokbrood, panpizza’s of toch maar een tosti de luxe. Tikkie Mexicaanse stijl. Ook een Italiaanse versie misschien. Dat laatste moest het in eerste instantie worden. Toch bleven we twijfelen.
Glutenvrije open sandwiches
Tot deze ochtend! Ik had voor Sophie een halfje meerzaden Bakker Leo Brood uit de vriezer gehaald om deze voor het ontbijt te maken. “Hey mama, mag ik ook een keertje wat jij hebt op je crackers op mijn glutenvrije boterham?” “Dat ziet er zo lekker uit!”. ’t ja, toen was het idee heel snel geboren. Glutenvrije open sandwiches! Ik maak inderdaad altijd een feestje van mijn crackers. Mijn broodjes en boterhammen trouwens ook 😉 Zalige kunstwerkjes rijkelijk belegd met verantwoorde smeersels, rauwkost, verse kruiden, beleg etc. Tot voor kort trok Sophie haar neusje hiervoor op, maar als inmiddels heuse 10-er, veranderd gelukkig ook haar smaak waardoor ze steeds gevarieerder gaat eten.
Inmiddels heb ik vele variaties bedacht waarvan een aantal favoriet zijn. Deze eet ik wekelijks. De pikante hummus met gebraden kipfilet, rode puntpaprika en alfalfa , de cottage cheese met zwarte peper, bieslook en komkommer , de runderrookvlees met rucola en gekookt ei , de avocado met jonge kaas, radijsjes en tuinkers. Maar liefst 4 zalige variaties die ik met jullie ga delen. Al trek gekregen?! Scroll dan snel naar beneden voor de recepten!
O ja, en die tosti’s, die houden jullie nog te goed hoor 😉
Glutenvrije open sandwiches
Ingrediënten
- sandwich met jonge kaas, avocado, radijs en tuinkers
- 1 sneetje glutenvrij bruin brood Bakker Leo
- ½ avocado
- 1 radijsje
- 1 theelepel tuinkers
- 1 snuf grof zeezout
- 1 plak jonge kaas
- sandwich met runderrookvlees, rucola en ei
- 1 sneetje glutenvrij bruin brood Bakker Leo
- 1 ei
- 3 plakjes runderrookvlees
- 1 handje rucola
- sandwich met cottage cheese, komkommer en bieslook
- 1 sneetje glutenvrij meerzaden brood Bakker Leo
- 2 eetlepels cottage cheese
- 4 sprietjes bieslook
- 5 schijfjes komkommer
- 1 snuf zwarte peper
- sandwich met pikante hummus, gebraden kipfilet, alfalfa en rode punt paprika
- 1 sneetje glutenvrij meerzaden brood Bakker Leo
- 1 eetlepel hummus pikant
- 1 plakje gebraden kipfilet
- ¼ rode punt paprika
- ½ eetlepel alfalfa
Hoe maak je het?
- 1. SANDWICH MET JONGE KAAS, AVOCADO, RADIJS EN TUINKERS
- Besmeer de boterham met de avocado.
- Strooi hier vervolgens het grove zeezout overheen uit de molen.
- Beleg de glutenvrije boterham daarna met de jonge kaas.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes en leg deze vervolgens op de kaas.
- Strooi als laatste de tuinkers erover heen
- 2. SANDWICH MET RUNDERROOKVLEES, RUCOLA EN EI
- Kook het ei in 10 minuten hard en laat vervolgens even afkoelen.
- Beleg de glutenvrije bruine boterham met de rucola.
- Leg hier vervolgens de runderrookvlees bovenop.
- Snijd het hardgekookte ei in plakjes. Je kunt hiervoor ook een eisnijder gebruiken. Klaar is je sandwich!
- 3. SANDWICH MET COTTAGE CHEESE, KOMKOMMER EN BIESLOOK
- Besmeer de glutenvrije boterham met de cottage cheese.
- Bestrooi met wat zwarte peper uit de molen.
- Knip de bieslook sprietjes in stukjes en strooi dit over de cottage cheese.
- Beleg de boterham als laatste met de plakjes komkommer.
- 4. SANDWICH MET HUMMUS, GEBRADEN KIPFILET, RODE PUNT PAPRIKA EN ALFALFA
- Besmeer de glutenvrije meerzaden boterham met de pikante hummus.
- Beleg vervolgens met de gebraden, het liefst flinterdunne, kipfilet.
- Snijd de punt paprika in reepjes en leg deze bovenop de kipfilet en smullen maar!
- Strooi als laatste de alfalfa erover.
Opmerkingen
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!
>
Lekker!