Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Glutenvrije open sandwiches
5
van 1 stem
Een glutenvrije boterham saai! Met deze open sandwich variaties maak jij een feestje van jouw glutenvrije bammetjes en lekker dat ze zijn!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
15
minuten
minuten
Gang
Lunch, ontbjit
Keuken
glutenvrji
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties
4
sandwiches
Ingrediënten
sandwich met jonge kaas, avocado, radijs en tuinkers
1
sneetje
glutenvrij bruin brood
Bakker Leo
½
avocado
1
radijsje
1
theelepel
tuinkers
1
snuf
grof zeezout
1
plak jonge kaas
sandwich met runderrookvlees, rucola en ei
1
sneetje
glutenvrij bruin brood
Bakker Leo
1
ei
3
plakjes
runderrookvlees
1
handje
rucola
sandwich met cottage cheese, komkommer en bieslook
1
sneetje
glutenvrij meerzaden brood
Bakker Leo
2
eetlepels
cottage cheese
4
sprietjes
bieslook
5
schijfjes
komkommer
1
snuf
zwarte peper
sandwich met pikante hummus, gebraden kipfilet, alfalfa en rode punt paprika
1
sneetje
glutenvrij meerzaden brood
Bakker Leo
1
eetlepel
hummus pikant
1
plakje
gebraden kipfilet
¼
rode punt paprika
½
eetlepel
alfalfa
Hoe maak je het?
1. SANDWICH MET JONGE KAAS, AVOCADO, RADIJS EN TUINKERS
Besmeer de boterham met de avocado.
Strooi hier vervolgens het grove zeezout overheen uit de molen.
Beleg de glutenvrije boterham daarna met de jonge kaas.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes en leg deze vervolgens op de kaas.
Strooi als laatste de tuinkers erover heen
2. SANDWICH MET RUNDERROOKVLEES, RUCOLA EN EI
Kook het ei in 10 minuten hard en laat vervolgens even afkoelen.
Beleg de glutenvrije bruine boterham met de rucola.
Leg hier vervolgens de runderrookvlees bovenop.
Snijd het hardgekookte ei in plakjes. Je kunt hiervoor ook een eisnijder gebruiken. Klaar is je sandwich!
3. SANDWICH MET COTTAGE CHEESE, KOMKOMMER EN BIESLOOK
Besmeer de glutenvrije boterham met de cottage cheese.
Bestrooi met wat zwarte peper uit de molen.
Knip de bieslook sprietjes in stukjes en strooi dit over de cottage cheese.
Beleg de boterham als laatste met de plakjes komkommer.
4. SANDWICH MET HUMMUS, GEBRADEN KIPFILET, RODE PUNT PAPRIKA EN ALFALFA
Besmeer de glutenvrije meerzaden boterham met de pikante hummus.
Beleg vervolgens met de gebraden, het liefst flinterdunne, kipfilet.
Snijd de punt paprika in reepjes en leg deze bovenop de kipfilet en smullen maar!
Strooi als laatste de alfalfa erover.
Opmerkingen
Eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
avocado, bieslook, cottage cheese, gebraden kipfilet, glutenvrij, hummus, jonge kaas, komkommer, paprika, radijs, runderrookvlees, tuinkers