Een heerlijke snack welke snel klaar zijn en ook makkelijk om te maken zijn deze super lekkere glutenvrije mini saucijzenbroodjes.
Vorige week hebben jullie de pigs in a blanket al voorbij zien komen. Een super lekker hapje met glutenvrij bladerdeeg om een party knakworstje gerold. Eventjes de oven in en hopla, je hebt een heerlijke snack die bij iedereen in de smaak valt. De biggetjes in een jasje waren eigenlijk voor oudejaarsavond bedoeld, maar helaas, ze waren al op voor die tijd. Gewoon te lekker, ha, ha.
’t Ja, dan maar iets nieuws verzinnen voor oudejaarsavond. Van Sophie moest het sowieso iets met bladerdeeg zijn. Zij wilde eigenlijk dat ik weer knakworstjes in bladerdeeg zou maken, maar dat vond ik niet zo leuk. Ik ben en blijf natuurlijk een foodie, dus er moest een nieuw recept komen.
Dat zijn deze heerlijke glutenvrije mini saucijzenbroodjes geworden. Iets meer bewerkelijk dan de worstjes in een jasje, maar absoluut geen rocket science. Ook deze glutenvrije mini saucijzenbroodjes heb je zo gemaakt. En lekker dat ze zijn geworden. Ook bij mij als niet coeliaak vielen ze in de smaak.
Helaas is mijn favoriete bladerdeeg van Lieke is vrij niet meer verkrijgbaar. Gelukkig heb ik een prima alternatief gevonden. Namelijk het bladerdeeg van Lisa’s Choice. Erg lekker. Een goed alternatief is de variant van VA Foods. Deze is niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens melkvrij.
Willen jullie deze heerlijke glutenvrije mini saucijzenbroodjes ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Glutenvrije mini saucijzenbroodjes
Ingrediënten
- 8 plakjes glutenvrij bladerdeeg diepvries
- 250 gram half om gehakt
- 1 ei
- 1 theelepel knoflookpuree
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel mosterd
- ½ theelepel nootmuskaat
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Laat de plakjes glutenvrij diepvries bladerdeeg 15 minuten ontdooien op het aanrecht.
- Verwarm intussen de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe het gehakt in een kom en kneed hier de mosterd, knoflookpuree, sambal, nootmuskaat en peper en zout naar smaak doorheen.
- Klop het ei los.
- Bestrijk de rechterkant van een plakje bladerdeeg licht met wat losgeklopt ei.
- Leg 2 balletjes gehakt op het plakje bladerdeeg.
- Vouw het plakje bladerdeeg dubbel en duw de randjes aan de lange kant op elkaar met een vork. Duw goed aan, anders laten ze los in de oven.
- Snijd met een pizzasnijder de 2 glutenvrije mini saucijzenbroodjes los van elkaar en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Herhaal totdat al het bladerdeeg op is.
- Bestrijk de glutenvrij mini saucijzenbroodjes met het restant van het losgeklopte ei en zet ze in het midden van de oven.
- Bak de broodjes gedurende zo'n 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Kijk voor nog meer glutenvrij kookinspiratie ook eens in onze recepten index. Hier vind je al onze glutenvrije recepten op categorie en alfabet.
Volgen jullie ons ook al op Social media?