Heerlijke glutenvrije mini saucijzenbroodjes welke je binnen een hand omdraai op tafel hebt staan. Lekker bij de borrel of gewoon tussendoor als snack.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
15 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Gang borrelhapje, Snack
Keuken Glutenvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 175kcal
Porties 16stuks
Ingrediënten
8plakjesglutenvrij bladerdeegdiepvries
250gramhalf om gehakt
1ei
1theelepelknoflookpuree
1theelepelsambal
1theelepelmosterd
½theelepelnootmuskaat
peper en zout
Hoe maak je het?
Laat de plakjes glutenvrij diepvries bladerdeeg 15 minuten ontdooien op het aanrecht.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe het gehakt in een kom en kneed hier de mosterd, knoflookpuree, sambal, nootmuskaat en peper en zout naar smaak doorheen.
Klop het ei los.
Bestrijk de rechterkant van een plakje bladerdeeg licht met wat losgeklopt ei.
Leg 2 balletjes gehakt op het plakje bladerdeeg.
Vouw het plakje bladerdeeg dubbel en duw de randjes aan de lange kant op elkaar met een vork. Duw goed aan, anders laten ze los in de oven.
Snijd met een pizzasnijder de 2 glutenvrije mini saucijzenbroodjes los van elkaar en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Herhaal totdat al het bladerdeeg op is.
Bestrijk de glutenvrij mini saucijzenbroodjes met het restant van het losgeklopte ei en zet ze in het midden van de oven.
Bak de broodjes gedurende zo'n 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
Opmerkingen
Veel bakplezier en snack smakelijk!Liefs Audrey en Sophie