Gestoofde sperziebonen met kastanje champignons in rode wijnsaus
5 van 1 stem
Deze gestoofde sperziebonen met kastanje champignons in rode wijnsaus zijn echt een feestje op je bord. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Bijgerecht
Keuken Glutenvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 257kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
250gramsperziebonen
250gramkastanje champignons
125gramrookspekreepjes
1bolletjeChinese knoflook
1sjalotje
2theelepelstijm
1laurierblaadje
250mlrode wijn
6eetlepelskookroomof Alpro cuisine
1runderbouillonblokje
zwarte peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm.
Verwijder de steeltjes van de kastanje champignons en snijd ze vervolgens in plakjes.
Snipper het sjalotje en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit een beetje olijfolie in de braadpan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.
Voeg de rookspek reepjes toe en bak even mee.
Schep nu de sperziebonen en kastanje champignons bij het geheel en roerbak even mee.
Schenk nu de rode wijn bij het geheel samen met de tijm, het runderbouillonblokje, laurierblaadje en wat peper en zout naar smaak.
Schep 6 eetlepels kookroom bij de sperziebonen en breng het geheel aan de kook.
Laat de sperziebonen met kastanje champignons op laag vuur met de deksel op de pan in zo'n 15 minuten verder gaar stoven.
Schep regelmatig om.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie