Deze heerlijke gerookte zalm met meloen en rucola in een glaasje was een tussengerecht tijdens ons kerstdiner. Even een lekkere verfrissende en lichte salade met een zalige dressing van honing, limoen, olijfolie en Provençaalse kruiden. Dit paste perfect na ons voorgerecht, namelijk de paddenstoelenragout.
Amuses in een glaasje zoals deze salade met meloen en gerookte zalm hoef je natuurlijk niet alleen met kerst te eten. Amuses kunnen eigenlijk altijd wel. Ze zijn een uitstekend voorgerecht, tussengerecht, maar doen het ook altijd erg goed als hapje tijdens een feestje. Je kunt er eindeloos mee variëren, want zeg nu zelf, er past best wel veel in zo’n glaasje. En het staat nog eens super chique ook. Wellicht ook een perfect hapje met oud & nieuw tussen de oliebollen en bitterballen door. Of misschien volgende week wel met mijn verjaardag.
De gerookte zalm met meloen en rucola is niet alleen heel erg lekker, maar het is ook nog eens heel makkelijk en snel om te maken. Ook kun je ze een aantal uurtjes van te voren maken en in de koelkast bewaren. ’t Ja, voor wat betreft de ingrediënten. Dat kan in dit recept verschillen, aangezien je best wel wat verschil kunt hebben in amuse glaasjes. Mijn glaasjes zijn redelijk groot, maar je kunt ze natuurlijk ook ter grootte van een borrelglas hebben. Daarom heb ik bij de meloen, rucola en gerookte zalm geen hoeveelheid neergezet.
Wil je deze leuke en lekkere gerookte zalm met meloen en rucola in een glaasje ook eens maken? Je vind het recept hieronder.
Gerookte zalm met meloen en rucola in een glaasje
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- galia meloen
- rucola
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels limoensap
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Meng de olijfolie samen met de honing, limoen, Provençaalse kruiden en wat peper en zout naar smaak.
- Leg wat rucola in elke amuse glaasje.
- Leg hierboven op wat snippers gerookte zalm.
- Schep wat bolletjes uit de galia meloen met een meloen bolletjes lepel en leg deze boven op de gerookte zalm.
- Giet er een beetje van de dressing over heen.
- Leg nu weer wat rucola er boven op gevolgd door de gerookte zalm, meloen bolletjes en wederom wat dressing.
- Steek een leuke prikker in het glaasje en voila! Klaar is je salade in een glaasje. Makkelijk toch?
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije kookinspiratie? Kijk dan ook eens in onze recepten index. Hier vind je al onze recepten op categorie en alfabet.
Volgen jullie onze avonturen ook al op Social media?