Afgelopen weekend was het natuurlijk prachtig weer, dus tijd om heerlijk te genieten in onze achtertuin. Uiteraard horen daar ook lekkere hapjes bij. Sophie is dol op toastjes met diverse salades en filet americain. De filet americain koop ik altijd standaard van dezelfde supermarkt, want dat is gewoon de lekkerste en glutenvrij.
Althans, dat was hij… Eenmaal thuis gekomen checkte ik toch maar eens de ingrediënten en ja hoor, hebben ze er tarwe in gedaan. Mooi balen dus. Kijk er is natuurlijk wel glutenvrije filet americain verkrijgbaar, maar natuurlijk niet zo lekker als deze.
’t Ja, dan zit er eigenlijk weinig op dan zelf een net zo’n lekkere, en misschien wel lekkerdere, filet americain te maken voor mijn kleine meid (en natuurlijk mijzelf). Ik zeg….Missie geslaagd!!!!
Filet americain, de lekkerste is gewoon glutenvrij
Ingrediënten
- 200 gram biefstuk tartaartjes of rundertartaar
- 0,5 kleine ui
- 1 eidooier
- 1 eetlepel glutenvrije mayonaise
- 1,5 theelepels mosterd
- 1 eetlepel tomaten ketchup
- 0,5 theelepel glutenvrije worcestershiresaus
- scheutje tabasco
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- 0,25 theelepel uienpoeder
- snufje zout naar smaak
- snufje zwarte peper naar smaak
Hoe maak je het?
- Snipper de ui zo fijn mogelijk.
- Doe de biefstuk tartaartjes, de ui, mayonaise, mosterd, ketchup, worcestershire saus, tabasco, uienpoeder, paprikapoeder, eidooier, peper en zout in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
- Draai de keukenmachine totdat je een mooie gladde massa hebt en klaar is je filet americain.
Opmerkingen

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index
Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebracht van onze laatste recepten? Schrijf je dan in op ons blog onderaan de homepage en ontvang ze als eerste in je mailbox