Tonijnsalade met avocado en zwarte olijven

Het wordt weer mooier weer, dus weer lekker naar buiten met zijn allen. Hier zitten we vaak het weekend in de achtertuin met allerlei lekkere hapjes. Favoriete achtertuin snack zijn hier toch wel toastjes met salades zoals filet americain, eiersalade en tonijnsalade.

Je kunt natuurlijk kant-en-klare tonijnsalade kopen, maar zelf maken is zoveel lekkerder, leuker en helemaal niet moeilijk. Tevens bevatten veel kant-en-klare varianten gluten- en/of lactose, dus nog meer rede om het zelf te doen.

Deze tonijnsalade met avocado en zwarte olijven is super lekker op een toastje, een glutenvrij stokbroodje of zoals hier afgebeeld met een glutenvrije meergranen cracker van de appie.

 



Tonijnsalade met avocado en zwarte olijven

Makkelijk, snel en super lekker. Als je deze gluten- en lactosevrije tonijnsalade met avocado en olijven eenmaal hebt geproefd wil je echt geen kant-en-klare meer. 

Gang Salade, Snack, Visgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Totale tijd 20 minutes
Porties 250 gram
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn in water 160 gram
  • 0,5 kleine rode ui
  • 0,5 avocado
  • 6 zwarte olijven
  • 5 takjes platte peterselie
  • 2 theelepels limoensap
  • 3 eetlepels glutenvrij mayonaise
  • 2 eetlepels lactosevrije yoghurt of alpro nature
  • snuf cayennepeper naar smaak
  • snuf zout naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Laat de tonijn goed uitlekken in een zeef

  2. Snipper de rode ui en snijd de olijven in fijne stukjes. 

  3. Schil de avocado en snijd deze in kleine blokjes. Voeg hier 2 theelepels limoensap bij en meng dit even goed door.

  4. Hak de platte peterselie zo fijn mogelijk. 

  5. Doe de tonijn in een kom of bakje en voeg daar 3 eetlepels glutenvrije mayonaise en 2 eetlepels lactosevrije yoghurt bij. Ik gebruik altijd de Lactofree yoghurt van Arla, maar Alpro nature werkt ook prima.

  6. Roer de tonijn en mayo-yoghurt goed door elkaar. 

  7. Voeg nu de rode ui, avocado, zwarte olijven, platte peterselie, wat zout naar smaak en een flinke snuf cayennepeper toe.

  8. Meng het geheel goed door en klaar is je tonijnsalade met avocado en zwarte olijven!

Notities

Zie je?! Super makkelijk en snel toch. En zó lekker!

Je kunt de tonijnsalade minstens 3 dagen goed houden in de koelkast. 

Eet smakelijk!

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index 

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

1 thought on “Tonijnsalade met avocado en zwarte olijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code