Filet americain, de lekkerste is gewoon glutenvrij
4 van 2 Stemmen
De lekkerste gluten- en lactosevrije filet americain maak je gewoon heel makkelijk zelf.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Gang Salades, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Nederlands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 250gram
Ingrediënten
200grambiefstuk tartaartjesof rundertartaar
0,5kleineui
1eidooier
1eetlepel glutenvrije mayonaise
1,5theelepelsmosterd
1eetlepeltomaten ketchup
0,5theelepelglutenvrije worcestershiresaus
scheutjetabasco
0,5theelepelpaprikapoeder
0,25theelepeluienpoeder
snufjezout naar smaak
snufjezwarte peper naar smaak
Hoe maak je het?
Snipper de ui zo fijn mogelijk.
Doe de biefstuk tartaartjes, de ui, mayonaise, mosterd, ketchup, worcestershire saus, tabasco, uienpoeder, paprikapoeder, eidooier, peper en zout in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
Draai de keukenmachine totdat je een mooie gladde massa hebt en klaar is je filet americain.
Opmerkingen
"Zó simpel?!" hoor ik je nu zeggen. Ja, inderdaad zo simpel en ook nog eens super lekker! Heerlijk op een glutenvrij pistoletje, cracker of gewoon op een toastje.Door het ei en het rauwe vlees is de filet americain beperkt houdbaar. Zo'n 2 dagen in de koelkast. Heb je wat over (wat ik me bijna niet kan voorstellen) dan kun je de filet americain ook invriezen.Eet smakelijk!