Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Bloemkool-preistamppot met gerookte zalm
5
van 1 stem
Hollandse en glutenvrije bloemkool-preistamppot met gerookte zalm. Makkelijk om te maken en binnen 35 minuten klaar!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
364
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
2
kg
aardappels
1
grote
bloemkool
200
gram
gerookte zalm
1
prei
1
grote
rode ui
5
takjes
krulpeterselie
150
ml
melk
15
gram
margarine
1
eetlepel
dijon mosterd
1
snufje
nootmuskaat
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels. Snijd grote exemplaren door de helft of in 4 stukken.
Kook de aardappels in ruim water met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.
Snijd de bloemkool in roosjes en voeg ze de laatste 8 minuten bij de aardappels.
Snijd intussen de prei in ringen en snipper de rode ui.
Vervolgens snijd je de gerookte zalm in snippers.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de rode ui.
Voeg de gerookte zalmsnippers toe samen met de prei ringen.
Stoom de aardappels samen met de bloemkool droog.
Zet intussen de melk op het vuur.
Voeg de margarine toe aan de aardappels en bloemkool samen met de dijon mosterd en gekookte melk.
Stamp de aardappels met bloemkool fijn.
Roer er vervolgens de prei, rode ui en gerookte zalm snippers doorheen.
Knip de peterselie fijn en voeg dit toe aan de bloemkool-preistamppot
Breng eventueel nog wat verder op smaak met wat peper en zout en meng nogmaals goed door elkaar.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappel, Bloemkool, dijon mosterd, gerookte zalm, glutenvrij, melk, prei, rode ui, stamppot
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Bloemkool-preistamppot met gerookte zalm
Portie grootte
1 persoon
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
364
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
6
g
9
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Cholesterol
3
mg
1
%
Natrium
1290
mg
56
%
Kalium
1923
mg
55
%
Koolhydraten
70
g
23
%
Vezel
11
g
46
%
Suiker
8
g
9
%
Eiwit
11
g
22
%
Vitamine A
456
IU
9
%
Vitamine B1
0.4
mg
27
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
4
mg
20
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamine C
137
mg
166
%
Vitamine D
0.3
µg
2
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
50
µg
48
%
Calcium
119
mg
12
%
Koper
0.4
mg
20
%
Foliumzuur
148
µg
37
%
IJzer
4
mg
22
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
109
mg
27
%
Fosfor
291
mg
29
%
Selenium
3
µg
4
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag