Makkelijk, snel en gezond is dit zalige glutenvrije vispannetje met wortels, peultjes en krieltjes. Binnen 35 minuten op tafel en kidsproof!
Op zoek naar een gezonde en snelle, maar vooral makkelijke maaltijd?! Probeer dan eens dit zalige glutenvrije vispannetje met wortels, peultjes en krieltjes. Lekker met wat extra haricots verts voor nog meer broodnodige vitamines. Dat samen in een zalig sausje van dille, crème fraîche en dijon mosterd. Echt een aanrader!
Sophie vond het ook erg lekker, dus bij deze krijgt het recept ook nog eens het felbegeerde kidsproof keurmerk ;-). Ook voor de calorietjes hoef je het niet te laten, want 1 portie bevat er slechts 332.
In dit recept gebruik ik diepvries heekfilet (merluza). Deze is net even wat steviger dan bijvoorbeeld kabeljauw en valt daardoor minder snel uit elkaar. Je kunt de heekfilet in het recept eventueel vervangen door andere soorten witvis zoals bijvoorbeeld pangasius, tilapia of koolvis.
Benieuwd geworden naar het recept? Scroll dan snel naar beneden!
Vispannetje met wortels, peultjes en krieltjes
Ingrediënten
- 500 gram heekfilet diepvries
- 200 gram gerookte zalm
- 600 gram mini krieltjes
- 500 gram waspeentjes
- 250 gram peultjes
- 250 gram haricots verts
- 1 rode ui
- 200 gram crème fraîche
- 2 theelepels dijon mosterd
- 1 eetlepel dille 4 takjes vers
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Ontdooi de heekfilet in een vergiet en laat uitlekken. De vis hoef niet helemaal ontdooit te zijn, zolang je hem maar kan snijden.
- Schrap de waspeentjes schoon en snijd in stukjes van ongeveer 1 cm dik.
- Halveer de peultjes.
- Verwijder de uiteinden van de haricots verts en snijd deze in stukjes van ongeveer 5 cm.
- Kook de waspeentjes, peultjes en haricots verts 5 minuten voor in ruim water met wat zout.
- Snipper intussen de rode ui.
- Snijd de gerookte zalm en heekfilet in stukjes. De heekfilet mag wat grover dan de gerookte zalm. Kruid de heekfilet vervolgens met wat peper en zout naar smaak.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui.
- Voeg de krieltjes toe en roerbak ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gerookte zalm en heekfilet toe en roerbak een minuutje mee.
- Vervolgens voeg je de worteltjes, peultjes en haricots verts toe.
- Schep de crème fraîche bij het geheel samen met de dijon mosterd, de dille en het groentebouillonblokje.
- Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
- Warm alles nog even goed door en klaar is je zalige vispannetje.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op visgerechten zoals dit zalige glutenvrije vispannetje met wortels, peultjes en haricots verts? Probeer dan ook eens de kedgeree met makreel, doperwten en wortel of Thaise kabeljauw traybake.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!