Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Minestronesoep
4,75
van
4
Stemmen
Een heerlijke goedgevulde Italiaanse minestronesoep die je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Een aanrader!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
55
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht, Soep
Keuken
Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
594
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
2
uien
2
bolletjes
Chinese knoflook
of 3 teentjes
4
rijpe tros tomaten
2,5
liter
water
350
gram
rundergehakt
75
ml
rode wijn
1
blikje
tomatenpuree
70 gram
3
runderbouillonblokjes
1
rode punt paprika
2
winterpenen
2
courgettes
1
aubergine
2
middelgrote
aardappels
1
blik
borlotti bonen
kievitsbonen
200
gram
kleine glutenvrije pasta
bijv. macaroni of schelpjes
6
takjes
bladpeterselie
1
theelepel
tijm
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snipper de uien en knoflook zo fijn mogelijk. Dit kan eventueel ook in de keukenmachine.
Snijd de rijpe tros tomaten in blokjes.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de uien en knoflook.
Voeg na ongeveer 2 minuten de tomatenblokjes toe en roerbak deze even mee totdat ze zacht zijn.
Giet 2,5 liter water in de pan en voeg de runderbouillonblokjes toe.
Kruid intussen het gehakt met wat peper en zout en draai er soepballetjes van. Doe de soepballetjes in de pan en breng zachtjes aan de kook.
Snijd intussen de paprika, aardappels en winterpenen in blokjes.
Snijd de aubergine en courgettes met schil in de lengte in 4 stukken en snijd vervolgens in partjes.
Giet de borlotti bonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat even uitlekken.
Doe alle gesneden groenten in de pan en breng opnieuw aan de kook.
Hak de bladpeterselie fijn en voeg deze samen met de tomatenpuree, rode wijn, tijm en peper en zout naar smaak toe.
Doe als laatste de pasta en borlotti bonen in de minestronesoep en kook nog zo'n 8 tot 10 minuten door totdat de pasta gaar is.
Opmerkingen
Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aubergine, bortolli bonen, courgette, gehakt, glutenvrije pasta, knoflook, tomaat, winterpeen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Minestronesoep
Portie grootte
0 g
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
594
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
16
g
25
%
Verzadigd vet
5
g
31
%
Transvet
1
g
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
7
g
Cholesterol
41
mg
14
%
Natrium
1229
mg
53
%
Kalium
2054
mg
59
%
Koolhydraten
87
g
29
%
Vezel
17
g
71
%
Suiker
16
g
18
%
Eiwit
27
g
54
%
Vitamine A
6146
IU
123
%
Vitamine B1
0.4
mg
27
%
Vitamine B2
0.4
mg
24
%
Vitamine B3
7
mg
35
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
97
mg
118
%
Vitamine D
0.1
µg
1
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
49
µg
47
%
Calcium
139
mg
14
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
227
µg
57
%
IJzer
6
mg
33
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
138
mg
35
%
Fosfor
396
mg
40
%
Selenium
15
µg
21
%
Zink
4
mg
27
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag