Macaroni met spinazie, tomaten en ham

Daar is er weer eentje! Zo’n super snel gerecht wat binnen 30 minuten op tafel staat, maar ook nog eens erg makkelijk is om te maken. Namelijk deze heerlijke macaroni met spinazie, tomaten en ham.

Gelukkig gaat het in huize Dobber weer wat beter met ons. Sophie is weer helemaal opgeknapt en ik ben er ook wel weer voor zo’n 80%. Daarom deze ochtend direct achter de laptop om wat achterstallig werk in te halen en de recepten te delen welke ik nog in de planning heb.

Daar is deze heerlijke macaroni met spinazie, tomaten en ham er ook eentje van welke ik afgelopen week voor mijn gezinnetje heb gemaakt. Soof was nog niet helemaal fit, dus leek het mij een goed idee om iets klaar te maken wat ze erg lekker vind. En dat is eigenlijk alles met pasta en rijst. Mac ‘n Cheese is haar favoriet, maar er was ook nog een zak spinazie welke in de koelkast stond om iets lekkers mee te maken. Dus voila er is weer een nieuw recept ontstaan. Zo makkelijk gaat dat soms 😉

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de Paturain door roomkaas met kruiden van bijvoorbeeld MinusL. Wil je dit heerlijke en snelle glutenvrije macaroni recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder!



Macaroni met spinazie, tomaten en ham

Deze glutenvrije macaroni met spinazie, tomaten en ham is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens binnen 30 minuten klaar en makkelijk om te maken.

Gang Hoofdgerecht, pastagerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Keyword gele paprika, glutenfree, glutenvrij, ham, macaroni, paturain, rode ui, roma tomaten, spinazie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 400 gram glutenvrije macaroni
  • 250 gram hamblokjes
  • 500 gram spinazie
  • 2 rode uien
  • 3 roma tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 bakje Paturain knoflook en fijne kruiden 165 gram
  • eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Kook de glutenvrij macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in 10 minuten beetgaar samen met het groentebouillonblokje en wat zout. Ik gebruik meestal de macaroni van Sam Mills.

  2. Snipper intussen de rode uien en snijd de gele paprika in blokjes.

  3. Snijd ook de roma tomaten in blokjes.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui.

  5. Voeg de hamblokjes toe en roerbak een minuutje mee.

  6. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en gele paprika toe en bak deze ook even mee.

  7. Doe nu de spinazie in delen in de wok en laat deze slinken.

  8. Strooi de Italiaanse kruiden erbij samen met wat peper en zout naar smaak.

  9. Voeg de macaroni toe en schep de Paturain bij het geheel.

  10. Roer even goed door en klaar!

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Wil je nog meer van deze super snelle glutenvrije recepten bekijken zoals deze macaroni met spinazie, tomaten en ham? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder recepten.



Volgen jullie Sophie Glutenvrij ook al op Social media?

         

2 thoughts on “Macaroni met spinazie, tomaten en ham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code