Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Hutspot ovenschotel met gehakt
4,67
van
3
Stemmen
Een zalige glutenvrije hutspot ovenschotel met gehakt welke je echt eens geprobeerd moet hebben. Makkelijk om te maken en binnen 45 minuten klaar!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
25
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
655
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
kg
kruimige aardappels
2
grote
winterpenen
2
middelgrote
uien
500
gram
rundergehakt
geraspte kaas
100
ml
melk
15
gram
margarine
3
theelepels
knoflookpuree
1
eetlepel
dijon mosterd
1
theelepel
tijm
⅓
theelepel
nootmuskaat
1
runderbouillonblokje
peper en zout
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en kook ze in ruim water met wat zout in 15 tot 20 minuten gaar.
Giet ze af en stoom droog.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schraap intussen de winterpenen schoon en snijd deze in blokjes.
Snijd beide uien in stukjes.
Verhit een scheutje braadboter in een braadpan en roerbak hier de uien en winterpenen in.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Breng het geheel verder op smaak met de tijm en nootmuskaat.
Zet intussen de melk in een steelpannetje op het vuur en breng aan de kook.
Stamp de aardappels fijn met de warme melk, margarine, dijon mosterd, knoflookpuree en wat peper naar smaak.
Schep het gehakt, uien en winterpenen in een ovenschaal.
Schep hier de aardappel-knoflookpuree bovenop en strijk het glad met een spatel.
Bestrooi royaal met de geraspte kaas.
Zet de hutspot ovenschotel met gehakt in het midden van de oven gedurende zo'n 20 minuten zodat de kaas mooi krokant en lichtbruin is.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappelpuree, glutenvrij, hutspot, knoflook, ovenschotel, rundergehakt, uien, winterpeen, zonder gluten
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Hutspot ovenschotel met gehakt
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
655
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
35
g
54
%
Verzadigd vet
15
g
94
%
Transvet
2
g
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
14
g
Cholesterol
111
mg
37
%
Natrium
483
mg
21
%
Kalium
1540
mg
44
%
Koolhydraten
51
g
17
%
Vezel
7
g
29
%
Suiker
6
g
7
%
Eiwit
33
g
66
%
Vitamine A
467
IU
9
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
8
mg
40
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
3
µg
50
%
Vitamine C
54
mg
65
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
9
µg
9
%
Calcium
235
mg
24
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
65
µg
16
%
IJzer
5
mg
28
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
94
mg
24
%
Fosfor
479
mg
48
%
Selenium
24
µg
34
%
Zink
7
mg
47
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag