Haal het najaar in huis met deze zalige glutenvrije herfstpasta met pompoen, pastinaak en rookworst welke je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Bij herfstrecepten denk je waarschijnlijk aan stamppot, stoofgerechten of misschien wel een heerlijke ovenschotel. Logisch eigenlijk, want deze gerechten worden het vaakst geassocieerd met de herfst. Maar het begrip herfstrecepten kun je natuurlijk veel breder trekken. Denk maar eens aan de herfst traybake welke ik vorig jaar gemaakt heb. Of wat denk je bijvoorbeeld van de heerlijke pittige pompoen-paprikasoep. Sinds deze week is daar deze zalige glutenvrije herfstpasta met pompoen, pastinaak en rookworst bijgekomen.
De herfstpasta met pompoen, pastinaak en rookworst bevat nog veel meer heerlijke herfstgroente hoor. Zo heb ik er ook lekker wat kastanjechampignons bij gedaan samen met blokjes winterpeen. Daarna een heerlijk sausje erdoor gedaan van creme fraiche met kerrie, tijm, salie en peterselie. Voor wat extra pit in het recept nog twee sjalotjes met twee teentje knoflook erbij en zie hier beneden het eindresultaat. Echt super lekker geworden. Echt een aanrader.
Voor deze herfstpasta met pompoen heb ik weer de glutenvrije penne van Barilla gebruikt. Dit vinden wij persoonlijk de lekkerste glutenvrij pasta die er is. Tegenwoordig is hij gelukkig te koop bij Albert Heijn. Erg fijn, want nu hoef ik hem niet meer online te bestellen. In dit recept heb ik ook crème fraîche gebruikt. Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de crème fraîche door de variant van Lactofree. Mag je helemaal geen melk? Vervang het dan door dezelfde hoeveelheid Alpro Nature.
Wil je deze herfstpasta met pompoen, pastinaak en rookworst ook eens maken? Je vind ons uitgebreide recept hieronder!
Herfstpasta met pompoen, pastinaak en rookworst
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije penne
- 300 gram flespompoen
- 1 pastinaak
- 1 winterpeen
- 250 gram kastanjechampignons
- 300 gram rookworst
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram crème fraîche
- 2½ theelepel kerrie
- 1½ theelepel salie
- 2 theelepels peterselie
- 2 groentebouillonblokjes
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de flespompoen en snijd deze in blokjes.
- Doe hetzelfde met de pastinaak en winterpeen.
- Snipper het sjalotje en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons en snijd de hoedjes in plakjes.
- Snijd ook de rookworst in plakjes.
- Kook de glutenvrije penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en 1 van de groentebouillonblokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en de sjalotjes.
- Voeg de pompoen, pastinaak en winterpeen toe en roerbak deze 5 minuten mee.
- Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en roerbak deze 2 minuten mee.
- Schep de crème fraîche bij het geheel samen met de peterselie, salie, kerrie, tijm, peper en een klein beetje zout.
- Verkruimel het andere groentebouillonblokje en voeg deze bij de groente.
- Doe als laatste de plakjes rookworst erbij en roer goed door.
- Zet de braadpan op laagvuur, doe de deksel op de pan en laat nog zo'n 10 tot 15 minuten zachtjes doorstoven totdat de pompoen, pastinaak en wortel zacht zijn.
- Giet de glutenvrije pasta af en voeg deze bij de herfstmix.
- Roer alles nogmaals goed door en serveer daarna direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze heerlijke herfstpasta met pompoen, pastinaak en rookworst? Kijk dan ook eens op onze pagina met herfstrecepten.
Volg je ons ook al op social media?