Super makkelijk, maar vooral heel erg lekker is deze herfst traybake met kerrie kip, pompoen, pastinaak, winterpeen, aardappels, prei, paprika en kastanje champignons.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur10 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
4kipfilets
250gramfles pompoen blokjes
1pastinaak
1winterpeen
1rodepunt paprika
½prei
5aardappels
250gramkastanje champignons
2bolletjes Chinese knoflook
1ui
2theelepelstijm
1theelepelrozemarijn
1eetlepelkerriepoeder
1eetlepellimoensap
6eetlepelsolijfolie
½theelepelknoflook puree
peper en zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel kerriepoeder, 1/2 theelepel knoflookpuree en peper en zout tot een marinade.
Bestrijk hiermee de kip en laat deze intrekken.
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.
Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes.
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de pastinaak en winterpeen in dunne plakjes.
Verwijder de steeltjes van de kastanje champignons en snijd ze vervolgens in 4 stukken.
Meng de pompoenblokjes, prei, ui, knoflook, kastanje champignons, winterpeen, pastinaak, paprika, aardappels, tijm en rozemarijn door elkaar samen met 3 eetlepels olijfolie.
Stort de aardappels en herfst groenten op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Zet de bakplaat in het midden van de oven. Schep de groenten en aardappels regelmatig om.
Leg na 15 minuten de kerrie kip op de herfst traybake en keer ook deze regelmatig om.
Laat het geheel gedurende 30 minuten verder gaar worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie