Ei in glutenvrij brood. Makkelijk om te maken en mega lekker! Ook voor de tijd hoef je het niet te laten, want dit zalige glutenvrije ontbijtgerecht staat in slechts 10 minuten op tafel. Super handig dus met hongerige kids aan de ontbijttafel.
Dit gerecht is ontstaan als een verrassingsontbijt voor Sophie. Op zaterdag- en zondagochtend ontbijten we wat uitgebreider en dan mag Sophie kiezen. Soms weet ze direct wat ze wil, maar soms ook niet en dan maak ik voor haar een nieuw recept. Dus voor haar een verrassingsontbijt. Zo ook met dit zalige ei in glutenvrij brood wat een groot succes in huize Dobber is geworden. Ik maak het nu minstens 1 x per week. En zeg nu zelf, het is toch een plaatje op je bord. Voor Sophie doe ik er altijd wat extra schijfjes komkommer bij. Daar is ze dol op.
Voor dit recept heb ik het Pain Champagnard brood van Schär gebruikt. Dit is net even wat steviger, leent zich perfect voor het uitsteken van figuren en is prima om te bakken. Wij gebruiken het ook geregeld om tosti’s of bijvoorbeeld wentelteefjes mee te maken. Op de tosti’s komen we binnenkort terug.
Al trek gekregen en wil je dit recept ook eens maken voor jou kids? Of gewoon lekker voor jezelf? 😉 Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Ei in glutenvrij brood
Keukengerei
- 1 hartvormige koekuitsteker of een andere vorm die je leuk vind
Ingrediënten
- 1 snee glutenvrij brood
- 1 klein ei
- 1 takje krulpeterselie
- vloerbare margarine
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Steek voorzichtig een hart uit het midden van de glutenvrije boterham. Zorg dat de korstjes van het brood heel blijven.
- Verhit een scheutje vloeibare margarine of olijfolie in een koekenpan.
- Leg de glutenvrije boterham in de pan en breek het ei boven het uitgestoken gedeelte. Klop het eventueel wat los met een theelepel.
- Bestrooi het ei met wat peper en zout naar smaak.
- Leg het uitgestoken broodhart naast de boterham met ei en bak deze mee.
- Keer het ei in glutenvrij brood om als de onderzijde gestold is en bak de andere kant. Check regelmatig of het brood niet te donker wordt. Zet in dat geval het vuur wat lager.
- Schep het ei in brood op een bord en garneer met fijn geknipte krulpeterselie en eventueel wat schijfjes komkommer.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!