Doe de ui, knoflook, laos, gember, kurkuma, kemirinoten en gemalen komijn in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer en maal het tot een kruidenpasta (boemboe)
Verhit een scheutje olie in een braadpan en voeg hier de boemboe aan toe. Fruit de boemboe zo'n 5 minuten zodat de aroma's goed vrij komen.
Voeg nu de kippenbouten toe en bak rondom even aan.
Schenk 500 ml water bij de kippenbouten samen met het kippenbouillonblokje, de palmsuiker en de santen.
Voeg nu ook de salam blaadjes en limoenblaadjes toe samen met de stengel sereh. Deze kneus ik altijd door er een knoop in te leggen.
Laat de kip gedurende zo'n 45 minuten zachtjes door stoven. met de deksel op de pan. Draai regelmatig de kip om zodat hij geleidelijk gaar wordt.
Haal na 45 minuten de kippenbouten uit de pan en pluk het vlees in grote stukken van de botten.
Doe de kip terug in de pan en laat de ajam opor verder indikken zonder deksel op de pan. Let op dat de saus niet te hard kookt, want dan gaat hij schiften.
Serveer de ajam opor met witte rijst en bijvoorbeeld sajoer boontjes.
Opmerkingen
Je kunt eventueel de laatste 15 minuten 4 hardgekookte eieren aan de ajam opor toevoegen. Echt super lekker! Sophie is er in ieder geval dol op.Veel kookplezier!Salam makan! Eet smakelijk!Liefs Audrey