De Kerstdagen zijn weer achter de rug, dus heb ik eindelijk weer wat meer tijd voor Sophie Glutenvrij. Voor de Kerst heb ik jullie al beloofd dat ik een aantal recepten van ons Kerstdiner met jullie zou delen. Een van deze gerechten is deze heerlijke zalmtartaar met kappertjes en bieslook. Een erg lekker en feestelijk voorgerecht. Zeg nou zelf, toch een plaatje op je bord?! En weet je wat helemaal fijn is. Dit voorgerechtje is heel makkelijk om te maken en staat ook nog eens binnen 15 minuten op tafel. Geweldig toch?!
Zalmtartaar kun je eventueel ook een aantal uur van te voren te maken. Handig als je wat meer tijd nodig hebt voor je andere gerechten, zoals bijvoorbeeld je hoofdgerecht. Gewoon het bordje even afdekken met wat huishoudfolie, koelkast in en klaar.
Wil je weten hoe je dit lekkere visgerechtje maak? Hieronder vind je het recept!
Zalmtartaar met kappertjes en bieslook
Ingrediënten
- 400 gram verse zalm
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 sjalotje
- 10 gram bieslook
- 1 eetlepel limoensap
- peper en zout
Instructies
- Snijd de verse zalm in kleine blokjes.
- Snipper het sjalotje en knip de bieslook fijn. Hou een paar sprietjes bieslook apart. Deze heb je later nodig voor de garnering.
- Meng in een kom de zalmblokjes samen met het sjalotje, de fijngeknipte bieslook, kappertjes, limoensap en wat peper en zout naar smaak.
- Vul een kookring met de zalmtartaar en duw het geheel even aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de kookring, zodat je een mooi rond zalmtartaartje op het bord krijgt.
- Garneer de zalmtartaar met een paar sprietjes bieslook.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index!