Een heerlijk Oosters gerecht met varkenshaas wat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat. Lekker met pandanrijst.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Thais
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
600gramvarkenshaas
400mlkokosmelk
1groteui
2cmgember
1rode peper
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
1kleinepaksoi
150grampeultjes
1rode punt paprika
7,5gramkoriander
1eetlepelvissaus
1eetlepelrijstolie
3eetlepelsrode curry pastakoh thai
2theelepelspalmsuiker
3limoenblaadjeskaffir
peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de varkenshaas in brede repen. Snijd de repen daarna door midden zodat je puntjes krijgt. Bestrooi de varkenshaas puntjes met wat peper en zout naar smaak.
Snipper de ui, de rode peper, knoflook en gember. Dit kun je snel en eenvoudig in de hakmolen van de staafmixer doen.
Snijd het blad van de paksoi en vervolgens de stelen in stukjes. Houdt het blad en de stelen apart.
Snijd de rode paprika in blokjes en de peultjes door midden.
Verhit in de wok de rijstolie en de vissaus. Fruit hierin de ui, rode peper, knoflook en gember.
Voeg de rode curry pasta toe samen met de palmsuiker en roer even goed door.
Schep de varkenshaas bij de curry pasta en bak rondom even licht aan.
Voeg nu de rode paprika en paksoi steeltjes bij het geheel en roerbak zo'n 3 minuten mee.
Giet vervolgens de kokosmelk bij het geheel. Voeg de limoenblaadjes en koriander blaadjes toe.
Als laatste voeg je de paksoi bladeren toe en laat deze slinken in de Thaise varkenshaas curry.
Breng de curry met varkenshaas eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Serveer de Thaise rode curry met varkenshaas met pandanrijst en eventueel een frisse salade.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie