Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Spaghetti met broccoli, doperwten en bacon
4
van 1 stem
Een heerlijke en makkelijke glutenvrije spaghetti met broccoli, doperwten en bacon welke binnen 30 minuten op tafel staat.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
836
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
350
gram
glutenvrije spaghetti
1
struik
broccoli
200
gram
doperwten
diepvries
1
prei
250
gram
bacon reepjes
1
bakje
Paturain met knoflook en kruiden
165 gram
2
rode uien
1
bolletje
Chinese knoflook
of 2 teentjes
1
eetlepel
Italiaanse kruiden
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de broccoli in roosje en kook 5 minuten voor samen met wat zout naar smaak.
Kook intussen de glutenvrije spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout beetgaar.
Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de prei in ringetjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de baconreepjes toe en bak rondom bruin.
Voeg de prei toe samen met de doperwten. De doperwten mogen nog bevroren zijn, ze ontdooien snel in de pan.
Schep de Paturain bij het geheel samen met de Italiaanse kruiden. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Als laatste voeg je de spaghetti en broccoli toe. Roer alles nog even goed door en serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bacon, broccoli, doperwten, glutenvrij, glutenvrije pasta, knoflook, prei, rode ui
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Spaghetti met broccoli, doperwten en bacon
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
836
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
33
g
51
%
Verzadigd vet
19
g
119
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Cholesterol
127
mg
42
%
Natrium
4005
mg
174
%
Kalium
740
mg
21
%
Koolhydraten
94
g
31
%
Vezel
10
g
42
%
Suiker
11
g
12
%
Eiwit
47
g
94
%
Vitamine A
2293
IU
46
%
Vitamine B1
0.3
mg
20
%
Vitamine B2
0.3
mg
18
%
Vitamine B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.5
mg
25
%
Vitamine C
162
mg
196
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
188
µg
179
%
Calcium
203
mg
20
%
Koper
0.2
mg
10
%
Foliumzuur
156
µg
39
%
IJzer
4
mg
22
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
64
mg
16
%
Fosfor
180
mg
18
%
Selenium
5
µg
7
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag