• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
30 minuten of minder, Oosterse gerechten, Wokgerechten  /  10 juni 2019

Singaporese noedels met kip en garnalen

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Singaporese noedels met kip en garnalen

We blijven nog even in de Oosters sferen, maar ook in de snelle en makkelijke recepten. Deze Singaporese noedels met kip en garnalen zijn namelijk wederom binnen 30 minuten klaar, maar natuurlijk weer super lekker. Mijn lieve kleuterdochter noemt dit heerlijke gluten- en lactosevrije gerecht ook wel. “Sophie noedels”. Waarom Sophie noedels?

Eigen heel simpel. Omdat Sophie dit recept grotendeels bedacht heeft. “Mama, ik wil dit keer iets met noedels, kip, ei en hammetjes.” “Kan jij daar iets van lekkers mee maken, want ik heb daar zó veel zin in!” Ha, ha, natuurlijk kan deze mama dat. Samen gezellig alle boodschappen gedaan en daarna lekker aan de slag in de keuken.

“Mám!, nu zie ik groente liggen! Dat heb ik toch niet gezegd dat die moesten?!” “Okay, die kroepoek visjes zijn wel goed.” Zoals zoveel kleuters vond mijn kleine meid het iets minder leuk dat ik toch wat groente heb toegevoegd aan dit Oosters gerecht. Maar ja, het moet natuurlijk wel gezond zijn, want mijn kleine mopje is nog volop in de groei. En het is natuurlijk veel lekkerder ook op deze manier.

Wil je weten hoe je deze heerlijke Singapore noedels met kip en garnalen maakt? Ons recept vind je hier onder.



singaporese noedels
Afdrukken Pin
4 van 1 stem

Singaporese noedels met kip en garnalen

Een heerlijk, snel en makkelijk Oosters gerecht zijn deze gluten- en lactosevrije Singaporese noedels.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Glutenvrij, Lactosevrij, Oosters, Singapore
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrije noedels Peak's
  • 250 gram kipfilet
  • 200 gram wok garnalen
  • 150 gram schouderham
  • 4 lente-uitjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode punt paprika
  • 150 gram taugé
  • 1 winterpeen
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 2 cm gember
  • 3 cm kurkuma
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel palmsuiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 4 eieren
  • scheutje lactosevrije melk
  • peper en zout

Instructies

  • Bereid de glutenvrije noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd intussen de kipfilet en de ham in blokjes. Bestooi de kipfilet met een beetje peper en zout.
  • Daarna snijd je de lente-uitjes in ringetjes en de paprika's en winterpeen in blokjes.
  • Vervolgens snijd je de ui, rode peper, knoflook, gember en kurkuma zo fijn mogelijk. Ik gebruik hiervoor de hakmolen van de staafmixer.
  • Verhit 1 eetlepel rijstolie, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sesamolie in de wok.
  • Fruit hierin het de ui, rode peper, knoflook, gember en kurkuma samen met het kerriepoeder en palmsuiker. Verkruimel het groentebouillonblokje in de wok.
  • Schep de kipfiletblokjes en hamstukjes in de wok en bak rondom even aan.
  • Schep vervolgens de wok garnalen in de wok en bak ook deze even rondom aan.
  • Voeg nu de paprika, winterpeen en lente-uitjes bij het geheel en roerbak zo'n 5 tot 7 minuten.
  • Klop intussen de eieren lost met de lactosevrije melk en wat peper en zout naar smaak.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de eieren tot roer-ei.
  • Als laatste schep je de noedels, taugé en roer-ei bij de Singaporese noedels. Serveer direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Meer van onze heerlijke gluten- en lactosevrije 30 minute meals zoals deze Singaporese noedels vind je op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden. 



Volgen jullie Sophie en mij al op Instagram?

Wil je voortaan als eerste op de hoogte zijn van onze laatste recepten en nieuwtjes?! Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang voortaan een melding in je mailbox zodra wij iets nieuws op onze website plaatsen.

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • 30 minute meal
  • foodblog
  • gezinsrecepten
  • gezond genieten
  • glutenfree
  • glutenvrije noedels
  • Kids proof
  • lactosevrij
  • makkelijk recept
  • noodles
  • wat eten we vandaag?

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Thaise varkenshaas curry met paksoi en peultjes
Rode bieten ovenschotel met gehakt

2 comments

  • Nathalie
    9 februari 2020

    Jouw website ziet er leuk uit veel ideetjes voor mijn dochter

    Reply
    • Audrey
      9 februari 2020

      Dank je wel Nathalie. Erg fijn om te lezen.

      Groetjes van Audrey en Sophie natuurlijk

      Reply

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands