Singaporese noedels met kip en garnalen

We blijven nog even in de Oosters sferen, maar ook in de snelle en makkelijke recepten. Deze Singaporese noedels met kip en garnalen zijn namelijk wederom binnen 30 minuten klaar, maar natuurlijk weer super lekker. Mijn lieve kleuterdochter noemt dit heerlijke gluten- en lactosevrije gerecht ook wel. “Sophie noedels”. Waarom Sophie noedels?

Eigen heel simpel. Omdat Sophie dit recept grotendeels bedacht heeft. “Mama, ik wil dit keer iets met noedels, kip, ei en hammetjes.” “Kan jij daar iets van lekkers mee maken, want ik heb daar zó veel zin in!” Ha, ha, natuurlijk kan deze mama dat. Samen gezellig alle boodschappen gedaan en daarna lekker aan de slag in de keuken.

“Mám!, nu zie ik groente liggen! Dat heb ik toch niet gezegd dat die moesten?!” “Okay, die kroepoek visjes zijn wel goed.” Zoals zoveel kleuters vond mijn kleine meid het iets minder leuk dat ik toch wat groente heb toegevoegd aan dit Oosters gerecht. Maar ja, het moet natuurlijk wel gezond zijn, want mijn kleine mopje is nog volop in de groei. En het is natuurlijk veel lekkerder ook op deze manier.

Wil je weten hoe je deze heerlijke Singapore noedels met kip en garnalen maakt? Ons recept vind je hier onder.



Singaporese noedels met kip en garnalen

Een heerlijk, snel en makkelijk Oosters gerecht zijn deze gluten- en lactosevrije Singaporese noedels.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Glutenvrij, Lactosevrij, Oosters, Singapore
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrije noedels Peak's
  • 250 gram kipfilet
  • 200 gram wok garnalen
  • 150 gram schouderham
  • 4 lente-uitjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode punt paprika
  • 150 gram taugé
  • 1 winterpeen
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 2 cm gember
  • 3 cm kurkuma
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel palmsuiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 4 eieren
  • scheutje lactosevrije melk
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Bereid de glutenvrije noedels volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snijd intussen de kipfilet en de ham in blokjes. Bestooi de kipfilet met een beetje peper en zout.

  3. Daarna snijd je de lente-uitjes in ringetjes en de paprika's en winterpeen in blokjes.

  4. Vervolgens snijd je de ui, rode peper, knoflook, gember en kurkuma zo fijn mogelijk. Ik gebruik hiervoor de hakmolen van de staafmixer.

  5. Verhit 1 eetlepel rijstolie, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sesamolie in de wok.

  6. Fruit hierin het de ui, rode peper, knoflook, gember en kurkuma samen met het kerriepoeder en palmsuiker. Verkruimel het groentebouillonblokje in de wok.

  7. Schep de kipfiletblokjes en hamstukjes in de wok en bak rondom even aan.

  8. Schep vervolgens de wok garnalen in de wok en bak ook deze even rondom aan.

  9. Voeg nu de paprika, winterpeen en lente-uitjes bij het geheel en roerbak zo'n 5 tot 7 minuten.

  10. Klop intussen de eieren lost met de lactosevrije melk en wat peper en zout naar smaak.

  11. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de eieren tot roer-ei.

  12. Als laatste schep je de noedels, taugé en roer-ei bij de Singaporese noedels. Serveer direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Meer van onze heerlijke gluten- en lactosevrije 30 minute meals zoals deze Singaporese noedels vind je op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden. 



Volgen jullie Sophie en mij al op Instagram?

Wil je voortaan als eerste op de hoogte zijn van onze laatste recepten en nieuwtjes?! Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang voortaan een melding in je mailbox zodra wij iets nieuws op onze website plaatsen.

1 thought on “Singaporese noedels met kip en garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code