Pasta ovenschotel met kip, mozzarella en cherry tomaten
3,55 van 22 Stemmen
Een heerlijke pasta ovenschotel met kip, mozzarella en cherry tomaten. Lekker, makkelijk en snel op tafel.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel, pastagerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 578kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
300gramglutenvrije tricolore fusilli
200gramcherry tomaten
450gramkipfilet
1prei
1groene paprika
1rode punt paprika
1 rode ui
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
1bolmozzarella
1bliktomatenblokjes
12blaadjesbasilicum
1eetlepeloregano
1eetlepelkipkruiden pikant
1groentebouillonblokje
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de kipkruiden.
Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het groentebouillonblokje en wat zout beetgaar.
Snijd de paprika's in blokjes en de prei in ringen.
Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Halveer de cherry tomaten en snijd de mozzarella in blokjes.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit en scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de kipfilet blokjes erbij en bak rondom licht bruin.
Schep de paprika's, prei en cherry tomaatjes bij het geheel en bak een paar minuutjes mee.
Schenk de tomatenblokjes in de wok samen met de oregano en wat peper en zout naar smaak.
Voeg nu de glutenvrije pasta bij de rest en scheur de basilicum blaadjes in stukjes boven het geheel.
Schep de pasta in een grote ovenschaal en leg hier de mozzarella blokjes bovenop.
Strooi eventueel nog wat oregano over de mozzarellablokjes.
Zet de pasta ovenschotel met kip, mozzarella en cherry tomaten in het midden van de oven gedurende 10 minuten zodat de mozzarella lekker kan smelten en je gerecht door en door warm wordt.
Opmerkingen
In dit recept heb ik de tricolore glutenvrije pasta van Lieke is Vrij gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook elke andere glutenvrije pasta gebruiken.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie